Setari Cookie-uri

Cat de bun este ceaiul verde pentru silueta?

Utilizat inca din timpuri stravechi pentru beneficiile sale asupra sanatatii, ceaiul verde a ajuns sa fie astazi apreciat in toata lumea pentru puternicele sale efecte antioxidante, anticancerigene si de eliminare a surplusului de kilograme.

Utilizat inca din timpuri stravechi pentru beneficiile sale asupra sanatatii, ceaiul verde a ajuns sa fie astazi apreciat in toata lumea pentru puternicele sale efecte antioxidante, anticancerigene si de eliminare a surplusului de kilograme.Ceaiul verde este folosit adesea in cosmetica pentru obtinerea unor creme tonifiante sau chiar in tratamentele anticelulitice.

ceai verde Ceaiul verde este deosebit de bogat in antioxidanti, in special epigalocatechin galat - EGCG. Acesta are efecte de 100 de ori mai puternice decat cele ale vitaminei C, fiind mai puternic chiar si decat resveratrolul, un antioxidant din vinul rosu.

Dintre cele mai cunoscute beneficii ale ceaiului verde enumeram:

- Datorita continutului bogat in anumite substante, inclusiv antioxidanti puternici (polifenoli), ceaiul verde si negru protejeaza impotriva cancerului ovarian si inhiba dezvoltarea altor cancere prin refacere si regenerare tisulara si inhibarea atipiilor celulare.

Citește și:

combate constipatia
- amelioreaza durerile de stomac si colicile renale
- reduc nivelul colesterolului crescut, protejand impotriva bolilor cardio-vasculare
- elimina senzatia de oboseala si somnolenta
- alte substante active precum catechina, theanina si saponina ajuta la tratarea unor afectiuni ale prostatei si ajuta in mentinerea siluetei
- regleaza tensiunea arteriala
- aduc beneficii in afectiunile renale
- au efecte antiinflamatorii
- tonifica sistemul nervos si sporeste atentia prin continutul de cafeina (o buna alternativa la cafea)
- ceaiul verde contine fluoricina, scazand riscul aparitiei cariilor dentare
- previn aparitia cancerului de piele si ovarian (si in proportie mai mica protejeaza aparitia cancerului in general)
- imbunatatesc digestia etc.

Atentie insa, ceiul verde este ca acesta sporeste aciditatea gastrica, intensificand secretia acidului clorhidric. De aceea nu este recomandat ca ceaiul verde sa fie baut pe stomacul gol si nici in doze ce depasesc doua cani pe zi.

Citește și:

Cat de bun este ceaiul verde pentru silueta?

CURA CEAI VERDE La aceasta intrebare am cules raspunsurile chiar de la cei care au folosit ceaiul verde in cure de slabire. Pe Forumul Lumea e mica utilizatorii ne marturisesc despre succesul lor in privinta siluetei obtinut prin consumul de ceai verde. Utilizatorul Miticidone ne spune: "Eu am facut o cura de ceai verde de 3luni, plus multa gimnastica. Am slabit controlat 10kg - nu uitati sa renuntati la paine si dulciuri".

Rovenit28 ne sfatuieste: "Nu uita ca in cantitati mari deshidrateaza (deoarece elimina apa din organism).Se face infuzie cu apa calduta (apa fierbinte ii da gustul amar)si nu se consuma dupa ora 17:00.

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.