Setari Cookie-uri

4 plante care trateaza anemia

Anemia este o disfunctie frecventa la copii, caci corpul lor este in plina dezvoltare si au nevoie tot mai mult de elemnte constructive pentru ca ei sa creasca armonios si sa-si pastreze sanatate.

Anemia este o disfunctie frecventa la copii, caci corpul lor este in plina dezvoltare si au nevoie tot mai mult de elemnte constructive pentru ca ei sa creasca armonios si sa-si pastreze sanatate.Insa anemia poata sa apara deasemenea si la varsta adulta, mai ales in cazul persoanelor care tin dieta sau au un program haotic de hrana.

anemie copil Cauzele anemiei sunt multiple, ca semnificatie generala am putea spune ca anemia reprezinta o scadere a functiei globulelor rosii de a transporta oxigelul de la plamani la tesuturi. Fie apare un deficit de fier, fie de hemoglobina, fie pur si simplu de globule rosii care se datoreaza altor afectiuni (infectii, sangerari zilnice ale gingiilor, epistaxis – sangerare nazala – frecvent etc.), toate aceste manifestari ducand la anemie. Uneori si fumatul pasiv duce la manifestari anemice, caci, desi copilul prezinta suficiente globule rosii, totusi hemul este blocat de monoxidul de carbon si aceste globule nu mai pot transporta oxigen.

Citește și:

O alimentatie corespunzatoare, bogata in proteine, dar si in fructe si legume, poate preveni aparitia anemiei la copii.

4 plante care trateaza anemia

Afinele
Afinele au numeroase beneficii asupra sanatatii, printre care:
- Grabesc vindecarea ranilor
- Afinele prezinta efecte antihemoragice
- efectelor bactericide,
- flebite, tromboflebite, tromboza venoasa (vene inflamate care pot contine si cheaguri de sange), sechele ale flebitelor;
- pentru ca au efect bactericid sunt folosite in cazul bolilor diareice (enterocolita, dizenterie, febra tifoida etc.), distrugand din flora intestinala patologica. De asemenea se folosesc si in infectiile urinare (cistite).
- ulcer varicos, afectiuni gastrice (ulcer gastric, gastrite);
- afinele scad valorile ureei din sange, fiind utile in cazul gutei;
- aceste fructe sunt adjuvant in tratamentul tuberculozei;
- la nivel ocular, sporesc acuitatea vizuala mai ales pe timp de noapte, regenereaza purpura retiniana, imbunatatesc circulatia sangelui la nivelul ochilor si la nivelul sistemului nervos si pot preveni sau ajuta la tratarea unor boli de ochi precum retinita pigmentoasa, glaucomul, miopia etc. Aceste efecte benefice sunt datorate antocianinelor, care ajuta la protejarea tesuturilor retinei impotriva radicalilor liberi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.