Setari Cookie-uri

Spirulina in frumusete si sanatate

De ce se spune despre spirulina ca este o minune a naturii? Pentru ca spirulina are intr-adevar un efect miraculos asupra sanatatii organismului. Si nu numai. Spirulina nu este o alga ca oricare alta, ci este alga care din cele 30 000 de specii de alge, are cel mai mare continut de vitamine, microelemente, aminoacizi si fermenti. Deoarece proprietatile spirulinei o recomanda drept un stimulent al regenerarii celulelor pielii, spirulina este cunoscuta drept un ingredient extrem de pretios al produselor destinate intretinerii frumusetii pielii. In frumusete, ca si in sanatate, spirulina are un efect de purificare si detoxifiere.

Cu exceptia spirulinei, doar laptele de mama mai contine o cantitate atat de bogata de acid linoleic, extrem de important pentru functionarea optima a organismului. Constituind o sursa importanta de betacaroten (spirulina contine de 10 ori mai mult betacaroten decat morcovul), spirulina ajuta la fortifierea imunitatii organismului.

Cele 286 de substante active continute de spirulina maresc capacitatea organismului de a lupta impotriva stresului. In plus, spirulina are proprietati antiinflamatoare. Spirulina are si un efect curativ intern, ajutand la eliminarea toxinelor din corp. Folosita pe cale interna (spirulina in stare pura sau spirulina sub forma de preparate medicale), spirulina previne atacurile de inima. Iata care sunt si alte beneficii ale tratamentului cu spirulina: Capsula de spirulina

  • spirulina, spun cercetatorii, poate preveni aparitia celulelor canceroase
  • gratie continutului de vitamina E si de alti antioxidanti, spirulina intarzie imbatranirea, prevenind totodata si sterilitatea
  • spirulina poate fi intrebuintata si in tratarea anumitor boli de piele: dermatite, eczeme, psoriazis
  • spirulina are efecte pozitive si asupra organelor vizuale, ajutand la tratarea miopiei sau a cataractei
  • spirulina protejeaza rinichii de efectele secundare ale medicamentelor folosite in diverse tratamente
  • spirulina are o actiune benefica si asupra tensiunii arteriale si contribuie la reglarea acesteia.
  • spirulina este utilizata cu rezultate bune si in scaderea colesterolului
  • unii medici recomanda spirulina si pentru imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare, precum si in tratarea anemiei.

Sursa articolului: Garbo.ro

Citește și:

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Tendintele modei in primavara-vara 2010
Cum sa slabesti focalizat in zona abdominala
Machiajul care te intinereste cu 10 ani

Vizionare placuta


Kudika
9 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.