Setari Cookie-uri

Porumbul fiert, remediul delicios si energizant al verii

Cu siguranta, porumbul este una dintre cele mai cunoscute si apreciate cereale, bucurandu-se de calitati terapeutice remarcabile. Fiert sau copt, este de un galben care gadila placut ochiul si de un gust dulceag, inconfundabil. In plus, este si destul de satios, oferind energie organismului.

* -59 calorii
* -2 proteine
* -10 carbohidrati
* -1 lipide
* -1 fibre

Este recomandata consumarea porumbului simplu, iar nu in combinatii greu de suportat caloric de catre organism. In combinatie cu alte alimente, fie chiar si cu unt, aportul sau caloric creste simtitor. Porumbul contine si tiamine care sunt responsabile de metabolismul eficient al carbohidratilor si ajuta la mentinerea capacitatilor cognitive, incetinind procesul de imbatranire a creierului cu pana la 10% din cazul femeilor (conform cercetatorilor de la Universitatea din Hamburg). De asemenea, tiamina (vitamina B1) are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, influentand in bine starea psihica. Lipsa acestei substante duce la instalarea bolii Alzheimer.

Porumbul are si rol diuretic, fibrele din compozitia sa contribuind la reglarea tranzitului intestinal si la prevenirea bolilor digestive. Consumat in mod frecvent, porumbul duce la intarirea sistemului imunitar si la prevenirea cancerului de colon. Datorita faptului ca nu contine gluten, porumbul este indicat si in dieta celor care sufera de boala celiaca.

Atentie! Nu este tocmai recomandat consumul boabelor de porumb nepreparate, caci in stare cruda porumbul poate produce alergii. De asemenea, studiile recente arata ca porumbul modificat genetic poate avea repercusiuni drastice asupra organismului, afectand fertilitatea si ducand la imbolnavirea ficatului si a rinichilor. Evitati sa consumati porumb modificat genetic!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.