Setari Cookie-uri

Resveratrolul, antioxidantul care combate celulita

Celulita se formeaza lent si sigur, avand la baza factori ce tin de stilul de viata, alimentatie nesanatoasa si sedentarism. Celulita apare atat la femei cat si la barbati si poate afecta chiar si persoanele slabe.

Celulita se formeaza lent si sigur, avand la baza factori ce tin de stilul de viata, alimentatie nesanatoasa si sedentarism. Celulita apare atat la femei cat si la barbati si poate afecta chiar si persoanele slabe.

celulita Celulita apare datorita acumularii grasimilor in stratul adipos subcutanat, degradarii retelei de colagen de sub piele si spargerea celulelor grase din hipoderma, asadar evolutia este lenta, ca mai apoi, in stadiu mai avansat pielea sa capete aspectul de portocala.

Celulita prezinta patru stadii de evolutie:

- Celulita usoara, incipienta. Acest stadiu nu se observa cu ochiul liber la nivelul pielii nici in stare de repaus, nici in miscare. Ceea ce se poate observa insa este o usoara pierdere a fermitatii si elasticitatii pielii, iar daca aceasta se strange intre degente (cel mai bine se vede la nivelul coapselor) se poate observa aspectul de “coaja de potocala”.

- Celulita medie reprezinta stadiul in care aceasta devine vizibila. Pielea isi pierde si mai mult elasticitatea si fermitatea, iar straturile subcutanate isi incep degradarea, se destrama, motiv pentru care in timpul miscarii pielea se misca odata cu straturile subiacente, dand aspectul gelatinei. “Coaja de portocala” incepe sa fie vizibila, insa nu are aspectul caracteristic, deosebit de respingator.

- Celulita profunda: straturile subcutanate sunt degradate, celulele adipoase sunt marite in volum, excretia lor este ingreunata prin acumularea de toxine locale, ceea ce ingreuneaza si mai mult epurarea deseurilor celulelor grase, toxinele se acumuleaza din ce in ce mai mult, apar si elemente inflamatorii, edem local, vascularizatia devine foarte slaba, aspectul pielii de coaja de portocala este evident, pielea parand ca ofilita. Este stadiul ce il precede pe cel grav si trebuie luate masuri urgente.

- Celulita grava: pielea este foarte afectata, celulele grase s-au sparte ceea ce a dus la formarea unor noduli grasi si au atras local celule inflamatorii, apare un proces inflamator, straturile profunde sunt grav afectate, circulatia locala este aproape compromisa.

Ce este resveratrolul?

Resveratrolul este cel mai puternic antioxidant descoperit pana in moment, fiind de 50 de ori mai puternic decat vitamina C si vitamina E la un loc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.