Setari Cookie-uri

Beneficiile semintelor de in

Inul se numara printre plantele cunoscute si folosite inca din cele mai vechi timpuri: egiptenii il apreciau atat pentru fibra sa din care se obtineau tesaturile, cat si pentru virtutile nutritionale si proprietatile medicinale. In Imperiul Roman se cunosteau nenumarate remedii pe baza de seminte de in, asa cum reiese si din lucrarile istoricului si autorului latin Plinius cel Batran, care mentiona 30 de astfel de remedii naturiste. De atunci si pana in zilele noastre, semintele de in continua sa ne surprinda prin efectele lor miraculoase.

Avand un gust dulceag, ce aminteste de gustul nucilor, semintele de in ar putea fi considerate un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Semintele de in au devenit astfel indispensabile pentru produse de patiserie dintre cele mai diverse si pentru amestecurile de cereale nelipsite de la micul dejun.

Semintele de in constituie o sursa importanta de acid alfalinoleic, o substanta din familia binecunoscutilor acizi grasi Omega 3, esentiala pentru organism, deoarece protejeaza membrana celulara.

De asemenea, semintele de in au un continut bogat in fibre solubile, cu efecte benefice pentru combaterea constipatiei. Studiile recente arata ca un consum frecvent de seminte de in (aproximativ 50 g pe zi) poate contribui la reducerea gradului de colesterol in cazul persoanelor care sufera de hipercolesterolemie.

Consumul de seminte de in asigura protectia cardiovasculara, previne incidenta osteoporozei si atenueaza simptomele menopauzei. La nivel digestiv, semintele de in ajuta la prevenirea si chiar la eliminarea calculilor biliari.

Sub forma de ulei, semintele de in sunt la fel de eficiente pentru sanatatea parului si a unghiilor, accelerand vindecarea leziunilor cutanate.

Semintele de in au efecte benefice si asupra sistemului nervos, contribuind la combaterea oboselii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.