Setari Cookie-uri

Sanatatea, o bijuterie: Efectele benefice ale argintului

Pana la descoperirea penicilinei, argintul era extrem de valoros fiindca era singurul dezinfectant cunoscut de oameni. Un kilogram de aur pretuia cat sapte kilograme de argint. Astazi, cu un kilogram de aur, se pot cumpara 74 de kilograme de argint.

Statiile cosmice NASA si MIR folosesc argintul coloidal pentru transformarea apei reziduale in apa potabila.

Practic, argintul este un dezinfectant universal, adevarat medicament, detronat insa de aparitia penicilinei si uitat in negura vremii. Antibioticele sintetice fac bine organismului uman, dar au si o serie de efecte daunatoare, plus ca organismele patogene devin, cu timpul, rezistente la acestea.

Argintul – antibiotic si antioxidant

Rolul argintului in organismul uman ar putea fi descris ca un sistem imunitar secundar. Din rezultatele obtinute de dr. Hery Margaff se poate confirma ca argintul are capacitatea extraordinara de a distruge in 6 minute peste 650 de categorii de microorganisme patogene, virusuri, bacterii, paraziti si fungi.

Ca antibiotic natural, argintul lupta cu bacilul dizenteriei, cu Salmonela, Escherichia coli, streptococul Pneuminiae, streptococul Mutans (cauzatorul principal al cariilor dentare) si alte microorganisme daunatoare. S-a mai constatat ca argintul este un puternic antioxidant natural, distrugand radicalii liberi (cei ce cauzeaza peste 60 de boli, printre care si cancerul sau Alzheimer). S-a demonstrat ca argintul este si imuno-modulator, adica poate ajuta la cresterea imunoglobinei din clasa A, M, G ca si a limfocitelor T. Argintul este folosit si in chirurgie, la efectuarea metodei Heingenheim (unirea vaselor cerebrale sau inchiderea defectelor de pe suprafata craniului uman). Argintul a fost de asemenea folosit la filtrele mastilor celor care se ocupau cu dezinfectarea in timpul epidemiei de gripa aviara.

Citește și:

De cat argint are nevoie corpul nostru ?

Stramosii nostri primeau o oarecare doza de argint prin hrana. Tehnologia moderna din agricultura a distrus, din pacate, aproximativ 85% din rezervele de argint ale solului si de aceea acest element esential pentru organism nu mai poate fi gasit in alimentele pe care le consumam.

Conform mai multor studii efectuate de cercetatorii americani, deficitul de argint poate duce la scaderea imunitatii si este unul dintre principalii factori de crestere a afectiunilor maligne din ultimele decenii.

Organele noastre contin argint, cea mai mare cantitate gasindu-se in tesutul creierului mare, in nucleele celulelor nervoase, glandele sistemului endocrin, oase si partea exterioara a ochiului.

Cel mai eficace aport de argint se face sub forma lui coloidala care se absoarbe in sange extrem de repede, inca din cavitatea bucala. S-a stabilit ca 0,088 de miligrame de argint reprezinta cantitatea medie zilnica necesara organismului uman.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Aprilie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.