Baile de plante - izvor de sanatate

Baile de plante constau din imersia generala sau partiala a corpului intr-un vas cu apa calda, in care s-a turnat o cantitate calculata de fiertura sau infuzie de plante.

Baile de plante constau din imersia generala sau partiala a corpului intr-un vas cu apa calda, in care s-a turnat o cantitate calculata de fiertura sau infuzie de plante.

baile de planteBaile de plante mai pot fi pregatite si in alte feluri: plantele se pun intr-un saculet de panza care, bine legat la gura, se va introduce intr-un vas cu apa, de 3 sau 5 litri si lasat la fiert timp de 15 – 20 de minute si chiar mai mult, dupa care lichidul respectiv (inclusiv cel provenit din stoarcerea saculetului), va fi turnat in vasul in care se face baia. Plantele se fierb (dupa ce sunt maruntite), apoi sunt varsate in vasul in care se face baie, impreuna cu apa respectiva. Saculetul cu plante se leaga sub robinetul de la baie, peste care va curge apa fierbinte, pana la umplerea vasului. De asemenea, saculetul va ramane mai departe in apa tot timpul cat dureaza baia.

Retail jobs

Apa pentru baie trebuie sa aiba o temperatura intre 34 si 37 de grade Celsius, iar durata tratamentului (baii) va fi de 5 – 15 minute.

Baile de plante se pot face zilnic sau la 2 – 3 zile, dupa indicatii. In functie de afectiune, se folosesc una sau mai multe plante.

La domiciliu pot fi efectuate urmatoarele bai de plante:

• baile de castan (500 de grame de coaja pisata) pentru urticarie, varice, alergii medicamentoase

• baile de cimbrisor (500 de grame de planta) pentru dureri la incheieturi, oboseala, tulburari digestive

• baile de coada soricelului (500 de grame de planta) pentru rani care se vindeca greu, ulcer varicos, eczeme umede (comprese)

• baile de flori de fan (1 – 1,1/2 kg) pentru artroze, tendinite, miozite – prin flori de fan se inteleg resturile obtinute dupa scuturarea foarte energica a fanului uscat (flori, seminte, frunzulite, resturi de tulpini)

• baile de menta (300 – 500 de grame de planta) pentru impotenta sexuala, nevroza astenica

• baile de obligeana (250 de grame de planta) pentru rahitism, tulburari de crestere la copii

• baile de frunze de frasin (500 de grame) sau coaja de frasin (200 de grame) pentru artroza, tendinite, miozite

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri