Setari Cookie-uri

Antica, miraculoasa licoare a egiptenilor

La porunca faimosului faraon Amenhotep al IV-lea, ce apoi si-a luat numele de Akenathon, medicii naturisti egipteni au elaborate o reteta miraculoasa dupa care s-a preparat bautura numita Antica.

La porunca faimosului faraon Amenhotep al IV-lea, ce apoi si-a luat numele de Akenathon, medicii naturisti egipteni au elaborate o reteta miraculoasa dupa care s-a preparat bautura numita Antica, ne spun cei de la Garbo.ro

licoare In vreme ce oamenii invatati din temple ii spuneau Antica, oamenii de rand au denumit-o humus, adica pamant. Bautura avea menirea de a ii tine mereu in putere pe sclavii ce construiau maretele piramide.

Preparata de preotii egipteni care erau totodata cunoscatori ai tainelor organismului, ai plantelor salbatice si cultivate si ale virtutilor acestora, licoarea asigura o viata indelungata si sanatoasa. La randul lor, preotii foloseau si ei aceasta bautura pe care o elaborasera, insa in doze mai mici deoarece ei munceau mai putin decat sclavii ce construiau piramidele si, totodata, nu isi petreceau intreaga zi in soarele arzator al desertului.

Citește și:

Usturoi (An) si lamaie (Tica)

Licoarea egipteana, care, printre altele, avea si rolul de a mentine si regla echilibrul vitaminelor in organism a primit numele de Antica, de la cele doua componente: An = usturoi si Tica = lamaie. Aceste doua componente asigura intreaga gama de efecte miraculoase ale acestei bauturi.

Vitamina A sporeste densitatea si elasticitatea pielii, protejeaza limfa si impiedica transpiratia in exces. Usturoiul, bogat in aceasta vitamina, mai contine si siliciu care are un rol important in reinnoirea maduvei osoase si hematopoeza (fabricarea de globule rosii tinere). Tot in usturoi se gaseste un element foarte rar, dar si extrem de necesar pentru organism – germaniul. El favorizeaza formarea tesutului muscular.

Prepararea leacului Antica

Pentru prepararea Anticai se folosesc patru lamai maricele, bine coapte, cu coaja subtire si trei capatani de usturoi. Lamaile se spala si se sterg, apoii se stoarce zeama lor intr-un vas de sticla foarte curat sau intr-un borcan. Coaja si pulpa ramase se dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt vas. Capatanile de usturoi se curata, iar cateii se zdrobesc ca pentru mujdei.

Citește și:

Zeama lamailor, cojile si pulpa date prin masina impreuna cu mujdeiul de usturoi se pun intr-o oala emailata. Dupa ce s-au amestecat bine se toarna in oala doi litri de apa fiarta si racita. Oala se leaga cu o bucata de tifon impaturit in doua si se pune in frigider timp de 72 de ore. Nu trebuie sa va temeti ca frigiderul va prinde miros de usturoi deoarece lamaia il va face sa dispara.

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.