Setari Cookie-uri

Din misterele vracilor: Terapia cu seminte

Consumate crude, semintele fructelor si legumelor sunt adevarate medicamente naturiste. Statisticile spun ca romanii rontaie mai multe seminte decat americanii, considerati cei mai mari consumatori de popocorn. Ne plac semintele, mai ales cele de floarea-soarelui si de dovleac. Nu numai la meciuri de fotbal sau cand vrem sa ne lasam de fumat. Semintele legumelor si fructelor si-au gasit o intrebuintare la romani mult mai valoroasa: leac pentru diferite afectiuni. Semintele faceau parte din retetele magice ale vindecatorilor de odinioara, iar azi sunt ingrediente pentru cele mai eficiente preparate naturiste. Consumate crude, au efectul cel mai puternic.

Pentru hipertensiune si insuficienta coronariana cronica, se oparesc in 500 ml apa clocotita 2 linguri de seminte de marar pisate si se infuzeaza intr-un termos timp de o ora. Se strecoara si se beau cate 100 ml lichid cu 30 minute inainte de masa, de 3-4 ori pe zi. Leacul este bun si pentru artroza si imbunatatirea digestiei.

In caz de insomnie, 5 linguri de seminte de marar pisate se amesteca cu 500 ml vin rosu tare, se pun pe foc mic 10 minute, se infuzeaza o ora si se strecoara. Se beau cate 1-2 linguri, cu 30 minute inainte de culcare.

Glaucom: peste o lingurita seminte de marar rasnite, se toarna 250 ml apa clocotita, se tine la infuzat o ora. Se consuma cate 50 ml, de patru ori pe zi, inainte de masa, timp de 21 de zile. Dupa o pauza de 10 zile, tratamentul se repeta.

In caz de bronsita si raceala, se recomanda sa se manance zilnic cate o lingurita de pulbere din seminte de marar amestecata in ceai sau apa calda. Le puteti amesteca si cu cartofi fierti sau le puteti presara pe o felie de paine.

Citește și:

Ceaiul din seminte de marar rezolva si incontinenta urinara. Pulberea si tinctura extrasa din semintele de marar sunt un stimulent si un reglator hormonal foarte puternic.
.Citeste articolul integral pe Garbo.ro pentru a afla si restul beneficiilor semintelor.

Cititi si alte articole pe Garbo. Noi va recomandam:
Despre bolile cardiovasculare si factorii lor de risc
100 de alimente miraculoase pentru organism
11 Semne ca ai racit la ovare

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.