Setari Cookie-uri

Beneficiile medicinale ale consumului de varza alba

Varza este mai bogata in vitamina C decat portocalele, are putine calorii si multe substante cu efect antioxidant, contine magneziu, potasiu, calciu - aceste caracteristici si multe altele o recomanda in mod special ca remediu natural impotriva unui numar mare de afectiuni.

Adjuvant contra cancerului la san – mai multe studii de medicina experimentala au demonstrat ca tratamentele cu compusii pe baza de sulf prezenti in varza determina remisia tumorilor malogne mamare, intr-un procentaj de cel putin 40%; ca adjuvant impotriva acestei afectiuni, se recomanda consumul zilnic de salata proaspata de varza la macar o masa; suplimentar, ar trebui tinute cure de cate 4 saptamani in care sa se consume un pahar (200 ml) de suc de varza, dimineata si seara.

Valori ridicate ale colesterolului, ateroscleroza – cercetatorii Universitatii de Medicina din Hawaii au evidentiat faptul ca unii compusi din varza impiedica transportul colesterolului cu densitate redusa (forma periculoasa a acestuia) catre vasele de sange si tesuturi; de asemenea, varza impiedica formarea placilor de aterom si sclerozarea peretilor arterelor; se recomanda consumul de varza sub forma de salata (300 de grame), cel putin trei zile pe saptamana.

Citește și:

Constipatia – cel mai simplu tratament al constipatiei este consumul de varza murata (200 de grame); in varza murata se gasesc asa-numitele “bacterii prietenoase” care combat constipatia prin reglarea florei intestinale; tot varza murata este bogata in fibre alimentare, fiind o “matura” pentru colon, extragand din acesta, prin absorbtie, toate reziduurile si ajutand la eliminarea lor prompta.

Surmenaj fizic si intelectual – consumul de varza cruda sub forma de salata este un tratament tonic extraordinar pentru sistemul muscular si cel nervos; bogata in vitamine si minerale, substante cu efecte stimulatoare pentru sistemul nervos central,fitohormoni ce intensifica procesele de regenerare din organism, varza are efect adaptogen si anti-oboseala; se tin cure de 3 saptamani, timp in care se consuma la pranz si la masa de seara cate o farfurie (125 de grame) de salata de varza; acest tratament este adjuvant si contra depresiei psihice.

Citește și:

Infectii respiratorii – varza este mai bogata in vitamina C decat portocalele, are putine calorii si multe substante cu efect antioxidant, contine magneziu, potasiu, calciu; toate aceste caracteristici o recomanda in mod special ca remediu pentru intarirea imunitatii; se administreaza proaspata, sub forma de salata (300 – 400 de grame), bolnavilor cu infectii respiratorii, pentru a sustine si grabi procesul vindecarii; persoanelor care iau antibiotice de sinteza li se recomanda si varza murata, pentru restabilirea florei tubului digestiv si pentru contracararea efectului imuno-supresor al medicamentelor.

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.