Setari Cookie-uri

Cafeaua - cel mai iubit aliment-medicament

Arborele de cafea este un arbust cu o inaltime maxima de 12 metri ce face parte din familia rubiaceelor. Desi se considera ca peninsula Arabiei este patria sa de origine, de fapt arborele de cafea provine din Abisinia.

Arborele de cafea este un arbust cu o inaltime maxima de 12 metri ce face parte din familia rubiaceelor. Desi se considera ca peninsula Arabiei este patria sa de origine, de fapt arborele de cafea provine din Abisinia.

cafenea si beneficiile cafelei Locul unde s-au descoperit calitatile cafelei este Arabia, aflam de la Garbo, cunoscuta fiind povestea pastorului ce observase un comportament ciudat al caprelor sale dupa ce acestea mancau cu pofta zilnic semnintele unui arbust ce s-a dovedit mai tarziu a fi chiar “producatorul” cafelei pe care astazi o bem cu totii.

Frunzele arborelui de cafea sunt alungite, cu nervuri puternice si o suprafata aproape lucioasa, fiind carnoase si consistente.

Florile apar la baza frunzelor si sunt de culoare alba.

Cel mai interesant este insa fructul, care are forma unei cirese. In dezvoltarea sa, acest fruct parcurge trei stadii de culoare – verde, rosie si, in cele din urma, violeta, in fiecare asemenea “cireasa” gasindu-se doua boabe miraculoase, tainice.

Citește și:

In cazul arborelui de cafea, valoare medicinala au, in primul rand, boabele. Totusi, se pare ca si frunzele detin cateva virtuti terapeutice, si chiar si coaja. Modul de preparare al boabelor de cafea este binecunoscut de mai bine de cateva dute de ani – decoct si infuzie. Din boabe se extrage cafeina, un adevarat medicament al naturii.

Substante active importante: extrem de cunoscutul alcaloid numit cafeina, cafeona si tanin.

Intrebuintari

Cafeaua, mai exact extractul apos al semintelor arborelui de cafea, este un puternic tonic al sistemului nervos central, in primul rand al scoartei cerebrale.

Cafeaua este si un bun diuretic.

S-a constatat si faptul ca imbunatateste circulatia sangelui, ca dilata caile respiratorii, ca fluidizeaza mucoasele de pe caile respiratorii si ca echilibreaza compozitia sucului gastric.

Citește și:

Cafeaua este totodata un adevarat accelerator al inimii. Combate astenia si are o influenta benefica chiar si in cazul bolilor infectioase.

Rezultatele bune obtinute prin consumul cafelei pot fi insa puse sub semnul intrebarii in cazul in care acest consum este repetat si in cantitate mare. Astfel, cei care sufera de insomnie sau hipertensiune arteriala ar trebui sa isi limiteze drastic consumul de cafea.

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.