Setari Cookie-uri

Hoodia gordonii - de mii de ani, pentru slabire si sanatate

Hoodia Gordonii este o planta asemanatoare unui cactus, fara frunze, insa cu tepi si foarte zemoasa.

Hoodia Gordonii este o planta asemanatoare unui cactus, fara frunze, insa cu tepi si foarte zemoasa.


hoodia gordonii de slabire Aceasta planta suculenta a fost folosita de mii de ani de catre tribul unde a fost descoperita – tribul San din desertul Kalahari, Africa de Sud.


Acesti oameni foloseau planta pentru zilele cand plecau la vanatoare sau urmau sa faca lungi calatorii in desert, pentr ca prin consumul de Hoodia Gordonii nu mai simteau nevoia de hrana, astfel puteau pastra alimentele mai mult timp pentru supravietuire.


Dupa descoperirea acestei plante in vremuri moderne s-au facut cercetari care au scos la iveala cateva secrete pentru care Hoodia gordonii nu si-a pierdut utilitatea in atat de mult timp.

Ce ar trebui sa stii despre Hoodia gordonii



Aceasta planta creste pe un areal limitat, astfel este protejata prin lege. Comercializarea acestei plante sau a extractelor se face strict printr-un certificat special, astfel ca doar cateva firme au acces in ceea ce priveste vanzarea acestei plante, evitandu-se astfel exploatarea.


Hoodia gordonii contine o substanta speciala – acidul hidroxicitric – care asigura pierderea surplusului de kilograme fara a stimula sistemul nervos. De fapt, aceasta substanta inhiba anumite functii nervoase.


Aceasta substanta pare a avea o molecula asemanatoare glucozei, insa de 100.000 de ori mai puternica, astfel inhiba puternic centrul foamei din hipotalamus (din creier) si pacaleste organismul ca ar fi “macat” si inca destul de mult. Efectul de inhibitie pe care il confera Hoodia este de lunga durata, depasind cateva ore.


Rezultatele nu se instaleaza insa imediat, ci dupa una-doua zile de utilizare fiindca substanta incriminata pentru efectul ei de satietate are nevoie de un timp pentru metabolizare.

Atentionari speciale



Planta se comercializeaza sub forma de suplimente, insa trebuie sa verificati daca suplimentele cumparate sunt atestate sau nu.


Hoodia inhiba puternic centrul foamei din hipotalamus, astfel ca trebuie administrata cu prudenta pentru a nu predispune la malnutritie. In cazul in care se produce totusi acest efect, corpul prezinta o posibilitate de aparare prin hormonul insulinic care stimuleaza centrul foamei, insa poate fi destul de periculos pana la instalarea acesti “reflex de aparare hormonal” al organismului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.