Setari Cookie-uri

Pastura, tratamentul de aur in apiterapie

Pastura esre polenul conservat de catre albinem dupa ce sufera o anumita transformare, care incepe imediat dupa depunerea sa in celulele fagurelui, cand a devenit o masa omogena aderenta pe peretii sai.

In primele saptamani dupa depozitare, polenul este supus unor procese biochimice fermentative, sub influenta unor substante secretate de albine, a unor microorganisme, a temperaturii ridicate din stup (peste 35 de grade Celsius) si umiditatii crescute din cuib, aflam de la Garbo.ro.

Pastura este deci un produs natural mult mai valoros din punct de vedere terapeutic decat polenul, cu largi perspective de viitor, dupa parerea unanima a specialistilor

Compozitie: proteine, lipide, glucide, vitamine, substante minerale

Contine insa o cantitate mai mare de zaharuri simple, mai multa vitamina K, avand si o aciditate mai crescuta in comparatie cu polenul.

Mod de administrare: 10 – 15 grame pe zi, dupa mese, ca si polenul. Pentru consum, pastura trebuie pastrata in borcane de sticla care vor fi tinute la rece.

Proprietati: tonifiante, stimulante, antianemice, antibacteriene; accelereaza cresterea, echilibreaza sistemul nervos, regleaza functiile intestinelor etc.

Citește și:

Indicatii: aceleasi ca la polen, insa cu rezultate mai bune

Atunci cand este folositaa de persoanele sanatoase, pastura poate creste randamentul fizic si intelectual, fortifica organismul si sistemul imunitar (este foarte bine sa fie utilizata pe perioada epidemiilor de boli infecto-contagioase), suplineste eventualele lipsuri de vitamine sau de acizi aminati ori saruri minerale (in timpul sarcinii, alaptarii, convalescentei).

Iti recomandam sa citesti si:

Beneficiile terapeutice ale mierii - Apiterapia

Beneficiile tamaduitoare ale propolisului

Beneficiile tamaduitoare ale polenului


Citeste articolul integral pe Grabo.ro

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.