Setari Cookie-uri

Tratamente naturiste pentru combaterea oboselii

Este normal sa va simtiti obosit la sfarsitul unei zile sau dupa eforturi mintale ori fizice epuizante. Odihna, relaxarea si un somn de noapte bun sun de obicei suficiente pentru a reface plinul de energie. Cu toate acestea, oboseala persistenta sau care pare disproportionala cu energia depusa poate indica prezenta unei boli sau necesitatea unor schimbari in stilul de viata.

Aromaterapie:


* Rugati un prieten sa va faca un masaj cu uleiuri esentiale. Luati 1 lingura de ulei de migdale dulci sau din samburi de struguri si adaugati 4 picaturi de ulei de levantica , pentru a va relaxa si 4 picaturi de ulei de lamaie, pentru a va revigora.

* Masati-va singur fata, picioarele si talpile, abdomenul, mainile sau bratele folosind cate 3 picaturi de ulei de levantica si ylang ylang, plus 2 picaturi de ulei de romanita la 1 lingura de ulei de samburi de struguri

* Puneti cateva picaturi de ulei de rozmarin intr-un vaporizator. Efectul este calmant.

Fitoterapie


* Ginsengul este considerat a fi unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru oboseala extrema. Mareste rezistenta la stres si actioneaza ca un stimulent general.

* Cand va simtiti epuizat si tensionat, o cana de ceai este un bun calmant inainte de culcare. Puteti folosi iarba matei, musetel, hamei floare de tei, care au efecte segative, relaxante si asigura un somn reparator.
Gotu kola, planta cu proprietati stimulente, este eficace impotriva oboselii.


Institut: www.terapiam.ro

Citeste articolul integral pe Psiholife.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.