Setari Cookie-uri

Afla beneficiile uluitoare pentru 6 uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale reprezinta unul dintre darurile pe care Natura ni le face clipa de clipa. Uleiurile esentiale ne sustin in dobandirea unei stari bune de sanatate, a unui tonus excelent si a frumusetii fizice.Iata cateva din efectele pe care le pot avea uleiurile esentiale..

Uleiurile esentiale reprezinta unul dintre darurile pe care Natura ni le face clipa de clipa. Uleiurile esentiale ne sustin in dobandirea unei stari bune de sanatate, a unui tonus excelent si a frumusetii fizice.Iata cateva din efectele pe care le pot avea uleiurile esentiale.

ulei esential

Ulei Esential de Bergamot


Uleiul de Bergamot este racoritor si inviorator, iar asupra sistemului nervos actioneaza ca un tonic revigorant. Este util in caz de stres, iritabilitate, tensiune nervoasa, dureri de cap..

Ulei Esential de Brad


Uleiul esential de Brad are actiune expectoranta, antiseptica si usor sedativa. Are actiune benefica in fluidificarea secretiilor bronhice, ajuta in cazurile de respiratie scurta, sacadata specifica suferinzilor de astma, cu atat mai mult cu cat acest efect este completat si de un efect tonic asupra sistemului nervos. Indeparteaza starea de oboseala generala si durerile musculare Uleiul de Brad poate avea efect de „revigorare” a unui spirit obosit, deprimat..

Ulei Esential de Cedru


Uleiul de Cedru este tonifiant, linistitor. Este foarte util sub forma de masaj, bai, inhalatii sau candele in caz de tensiune nervoasa, anxietate cronica, depresie, oboseala.Uleiul de Cedru este potrivit pentru persoanele care au probleme cu propria identitate, predispuse spre visare si fantezie..

Ulei esential de Coriandru


Uleiul de coriandru actioneaza asupra tubului digestiv, avand actiune carminativa, stomahica, antispasmodica, depurativa. Se poate folosi sub forma de masaj pe stomac si abdomen in cazuri de digestie dificila, colici, balonari, stari de voma, diaree. Este util pentru calmarea durerilor reumatice si totodata in stari gripale sau raceala. Uleiul esential de Coriandru are actiune tonica asupra sistemului nervos; imbunatateste memoria si poate indeparta migrena de origine digestiva.Coriandrul este cunoscut si pentru proprietatile sale afrodiziace mai ales cand libidoul este scazut datorita stresului si oboselii..

Ulei Esential de Eucalipt


Eucaliptul are efect inviorator, de improspatare, foarte apreciat in cazuri de oboseala, scaderea puterii de concentrare, dureri de cap sau debilitate. Eucaliptul este eficient in toate tipurile de febra. Uleiul de Eucalipt decongestioneaza caile respiratorii si fluidifica secretiile. Eucaliptul are un efect calmant asupra starilor emotionale intense, ajuta la intarirea spiritului si la cresterea puterii de concentrare..
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.