Setari Cookie-uri

Mamaliga - un veritabil remediu naturist

Banala mamaliga pe care noi romanii o consumam atat de des este de fapt un medicament naturist folositor in tratarea diverselor afectiuni ale organismului uman.

Antropologii romani au efectuat cercetari in zona Rucar-Bran unde mamaliga se afla mai des pe masa romanilor si au descoperit ca 9% din femeile de peste 65 de ani au avut o activitate ovariana foarte intensa, manifestata prin prelungirea vietii sexuale chiar si dupa varsta de 72 de ani. De asemenea, consumul de mamaliga este raspunzator si de longevitate.

Multa lume are impresia ca mamaliga ingrasa. Ei bine, mamaliga moale are de patru ori mai putine calorii fata de paine, iar mamaliga vartoasa are jumatate din caloriile painii.

In ceea ce priveste partea de tratament naturist, romanii au folosit mamaliga ca leac din cele mai vechi timpuri.

De exemplu, pentru a evita pelagra este suficient consumul zilnic de mamaliga cu o jumatate de litru de lapte si un ou. Aceasta terapie da rezultate de sute de ani.

Pentru urcior se pune mamaliga calda pe pleoape, schimband-o cat se poate de des.

Citește și:

In caz de lipom, se poate face un tratament cu cataplasme cu mamaliga tare. Se pune in strat de 3 cm pe locul lipomului, avand grija ca partea care vine in contact cu pielea sa fie presarata cu tamaie fin pisata. Se aplica fierbinte, cat suporta pielea, si se acoperi cu un obiect de lana pentru a mentine temperatura locala ridicata. Tratamentul se face in fiecare seara si se tine pana cand se raceste mamaliga.

Preparatul din porumb este util si celor care sufera de obezitate deoarece ofera o senzatie de satietate extrem de rapida (datorita fibrelor alimentare din compozitia sa).

Citeste articolul integral pe Garbo.ro

Mai multe despre proprietatile miraculoase ale mamaligutei puteti afla aici.Iti recomandam si alte articole pe Garbo.ro
4 Semne menstruale care trebuie sa te alarmeze
Horoscopul NATURIST: Remediul benefic pentru zodia ta!
Cele 7 super alimente din Biblie

Foto front si main: Shutterstock


Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.


Citește și:
  • Cum slăbești rapid după Paște?

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.