Setari Cookie-uri

Sanatate naturista: Cele mai eficiente ciuperci medicale

Cunoscandu-le proprietatile terapeutice extraordinare, vechii chinezi considerau ciupercile medicinale ca adevarate „daruri ale zeilor” sau „elixire ale vietii”.

Datorita continutului lor bogat in proteine, polizaharide, aminoacizi, vitamine, minerale, beta glucani si alte microelemente active, astazi in multe clinici din Japonia si China, ciupercile medicinale sunt utilizate cu rol adjuvant in terapiile complementare ale unei game variate de afectiuni.

Reishi, “ciuperca nemuririi, marele protector imunitar, spiritual si mental”

Ciuperca medicinala Reishi a fost atestata pentru prima data ca ciuperca superioara in cea mai veche farmacopee chinezeasca a lui Seng Nong, din anul 56 i.H., dar se considera ca utilizarea sa in fitoterapia orientala dateaza de peste 5.000 de ani. Extrem de rara, ciuperca a constituit mult timp un privilegiu al celor bogati, cultivarea sa la scara larga facandu-se abia de curand.


In China Antica de pilda, numai imparatii se puteau bucura de efectele benefice ale ciupercii Reishi, despre care se credea ca are proprietatea de a mentine tineretea si de a prelungi viata. Reishi contine peste 200 de microelemente active, cele mai importante fiind polizaharidele, acizii ganoderici, germaniul organic, adenozina, aminoacizii si proteinele.Comunicat de presa


Citește și:

Sursa foto: sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.