Setari Cookie-uri

10 Metode naturiste care iti cresc imunitatea!

Imunitatea noastra are de suferit in sezonul rece, atunci cand racelile sunt frecvente. Sistemul imunitar este influentat de stres, dieta, starea psihica pozitiva, de gandirea pozitiva, de frig, de iarna.

Anotimpul rece se instaleaza cu o multime de neplaceri. Trecerile haotice de la cald la frig ne bulverseaza si nici nu mai stim cum sa ne protejam. De aceea, acestei perioade ii mai spunem si 'sezonul racelilor' - sezon pentru care am selectat cateva masuri naturiste pentru a-i face fata.

Toata lumea in jur, pare sa fie afectata mai mult sau mai putin de raceala. Din acest motiv, este important sa stim cum ne putem intari sistemul imunitar. Va propunem cateva metode naturale de intarire a sistemului imunitar in sezonul racelilor - ne sfatuiesc Garbo.ro.

Cum sa iti intaresti sistemul imunitar?

1. Incearca sa reduci stresul - hormonii de stres scad imunitatea

Uneori, stresul este bun. Este modul prin care corpul tau se pregatese de o provocare, cum ar fi emotia de dinaintea unei prezentari. Dar un stres sustinut poate fi foarte rau pentru sanatatea ta. Studiile au aratat ca stresul iti poate slabi sistemul imunitar - cel care este responsabil de lupta cu bolile. Incearca sa reduci stresul, evitand cat de mult poti factorii care iti provoaca stari neplacute. Gaseste timp ca sa te relaxezi si sa faci lucrurile ce iti fac placere. metode naturale care iti cresc imunitatea

Citește și:

2. Pastreaza o atitudine pozitiva - psihicul iti influenteaza sanatatea

Gandurile pozitive pot sa confere sistemului tau imunitar un stimulent. Un studiu a aratat ca atunci cand oamenii sunt mai optimisti, sistemul lor imunitar este mai puternic. Ca sa iti conservi optimismul, rezerva-ti timp ca sa faci ceea ce iti face placere cel mai tare, cauta lumina ori de cate ori treci prin situatii dificile si incearca sa nu te afunzi in sentimente si ganduri negative.

3. Mananca alimente ce contin antioxidanti - cresc imunitatea la nivel organic

Fructele si vegetalele te pot ajuta sa obtii o doza sanatoasa de antioxidanti. Aceste substante protejeaza celulele de radicalii liberi care afecteaza organismul. Ca sa va hraniti cu o mai mare varietate de antioxidanti, alegeti fructe si vegetale de diferite culori ca portocalele, ardei grasi, brocoli, kiwi, morcovi, pepeni rosii si galbeni, papaya, laptuci.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.