Setari Cookie-uri

Beneficiile tamaduitoare ale Ceaiului de Musetel

Beneficiile ceaiului de musetel ar trebui cunoscute de fiecare: elimina stresul oxidativ si radicalii liberi, are proprietati antialergice, antispastice, avand proprietati medicinale si pe mucoasa digestiva.

Ceaiul de musetel are un gust foarte placut si o aroma linistitoare, dar totodata prezinta proprietati medicinale recunoscute inca din timpuri stravechi.

ceai de musetel

Musetelul este o planta straveche care creste usor in clima tarii noastre, florile de musetel avand proprietati de aromaterapie prin uleiul pe care il contin si care este extras si folosit in multe preparate sau uleiuri esentiale: cosmetica, suplimente alimentare, aromaterapia etc.

Beneficii ceai de musetel

Beneficiile medicinale ale ceaiului de musetel sunt redate atat prin uz intern, cat si prin uz extern.

Uz intern ceai de musetel - infuzie

Ceaiul de prepara astfel: se toarna peste un plic de ceai de musetel o cana de apa (la un minut dupa ce a clocotit pentru a nu fi foarte fierbinte si a modifica proprietatile ceaiului) si se lasa la infuzat 5-8 minute. Se adauga zahar si lamaie dupa gust.

Se pot consuma intre una si 4 cani de ceai de musetel pe zi, de preferat caldut si inainte de masa pentru un mai bun contact cu mucoasele digestive.

Citește și:

Efecte ceai de musetel pentru uz intern:

- Imbunatateste digestia si absorbtia la nivel intestinal, avand efecte calmante asupra mucoaselor digestive;

- ceaiul de musetel regleaza secretia sucurilor digestive, fiind util pentru cei care acuza dureri de stomac sau arsuri la stomac;

- are proprietati antispastice si regleaza motilitatea intestinala (miscarile intestinelor), ceaiul de musetel fiind astfel util in diaree sau crampe abdominale;

- avand proprietati antispastice, ceaiul de musetel intervine pe toata musculatura avand efect de relaxare: previne crampele musculare (“carceii”), crampele din litiaza renala (sau microlitiaza), este util la cei cu senzatie de voma etc.

- ceaiul de musetel prezinta proprietati antibacteriene, fiind util in infectiile tractului digestiv si ale cailor aeriene (raceli frecvente);

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.