Setari Cookie-uri

Remediul care iti aduce fericire: Sunatoarea

Sunatoarea este o planta medicinala folosita inca din antichitate pentru beneficiile sale asupra sanatatii fizice si psihice, avand efecte precum: calmant pentru piele iritata sau piele inflamata, confera o stare de fericire, utila in depresie etc.

Sunatoarea este o planta medicinala folosita inca din antichitate pentru beneficiile sale asupra sanatatii fizice si psihice.

beneficii ceai de sunatoare


Sunatoarea prezinta beneficii atat prin uz extern, cat si intern, fiind folosita atat in medicina naturista, cat si in cosmetica. Substantele pe care aceasta planta medicinala le contine au efecte antistress, antioxidante, antiinflamatorii, reglatoare.

Beneficiile sunatoarei



Se pot folosi diverse preparate de sunatoare: ceai, comprese, tincturi sau chiar suplimente alimentare. Recomandabile sunt ceaiurile si solutiile concentrate.

beneficii ceai de sunatoare Ceaiul de sunatoare – infuzia



Infuzia din sunatoare se prepara usor: se foloseste un plic la o cana de apa fierbinte sau o lingurita de planta uscata. Se lasa la infuzat 10-15 minute si se bea ceaiul cald.


Este recomandat sa consumati ceai de sunatoare seara sau in situatii foarte stresante in care sunteti foarte agitat.

Beneficiile ceaiului de sunatoare in uz intern:



- Calmeaza tensinile psihice;

- Sunatoarea este chiar indicata in toate tulburarile psihice care implica agitatie fizica sau psihica;

- Trateaza eficient depresia;

- Sunatoarea este indicata in anxietate sau in cazul celor care prezinta atacuri de panica;

- Are efecte calmante si eficiente pentru cei care sufera de insomnie. Este utila pentru toate tipurile de insomnii (de adormire, insomnia cu trezire in timpul noptii sau cea in care pacientul se trezeste prea devreme dimineata);


- Ceaiul de sunatoare creste buna dispozitie. De aici si tilul articolului: sunatoarea este cunoscuta pentru efectele sale asupra psihicului, cei care consuma in fiecare seara ceai de sunatoare se simt mai fericiti, mai impliniti, sunt mai putin stresati.

- Sunatoarea calmeaza durerile sau iritatiile digestive; este util in gastrita, calmeaza durerea de burta;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.