Setari Cookie-uri

Cele mai sanatoase 7 mirodenii din lume

Atunci cand adaugam condimente in mancare, nu numai ca o facem sa arate mai apetisant sau sa capete un gust deosebit, ci ii adaugam si proprietati ce contribuie la o sanatate mai buna!

Persoanele care sufera de diabet ar trebui sa stie ca scortisoara este foarte folositoare in stabilizarea nivelului de zahar din sange. Un studiu din decembrie 2003 al Centrului pentru Diabetici a aratat ca daca un bolnav consuma zilnic intre 1 gram si 6 grame de scortisoara, nivelul zaharului din sange scade simtitor (la suferinzii de diabet de tip II), la fel ca si cel al trigliceridelor si al colesterolului.

Si asta nu e tot! Scortisoara este si cel mai puternic antioxidant dintre toate condimentele!

Stire picanta: In medicina traditionala chineza, scortisoara este folosita in ceai impreuna cu ghimbirul pentru a trata raceala si gripa.

Sofranul de India (Curcuma)

Curcuma, cea care ii da sofranului culoarea galbuie, este ingredientul activ din acest condiment. Curcuma este o substanta anti-inflamatoare si poate lupta impotriva unor boli precum fibroza cistica, Alzheimer, colita, ulcerul, artrita sau boala lui Crohn. De asemenea, curcuma ofera protectie cardiovasculara si imbunatateste functiile ficatului.

Citește și:

Stire picanta: Sofranul sau curcuma este condimentul utilizat in sosurile curry. Tot acest condiment coloreaza in galben traditionalul mustar.


Citeste articolul integral pe Garbo.

Citeste si alte articole pe Garbo:

In lupta cu frica: Cele 13 tipuri de razboinici emotionali

Cele trei elemente esentiale ale naturii umane

Testul Porcului, cel mai simpatic test pseudopsihologic


Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.


Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.