Setari Cookie-uri

10 Panacee naturale despre care ar trebui sa stii

Specialistii spun ca multe dintre alimentele care se gasesc in bucatarie sunt superioare unor medicamente in cazul anumitor dureri. Descopera zece dintre acestea!

Usturoi, contra durerilor de urechi

Usturoi, contra durerilor de urechi

Infectiile care provoaca dureri de urechi afecteaza milioane de americani in fiecare an. Un remediu rapid consta intr-o doza de doua picaturi de ulei de usturoi caldut administrata in ureche de doua ori pe zi, timp de cinci zile.

Acest tratament simplu poate elimina infectiile urechii mai rapid decat unele medicamente, spun expertii de la scoala de medicina din cadrul University of New Mexico.

Cercetatorii spun ca ingredientele active ale usturoiului (germaniu, seleniu si compusi sulfurici) sunt toxici pentru mai multe tipuri de bacterii care provoaca o astfel de infectie.

Pentru a obtine ulei de usturoi se pun trei catei de usturoi zdrobiti intr-o jumatate de ceasca de ulei de masline extravirgin infierbantat, timp de doua minute, se filtreaza printr-o bucata de tifon si se tine la frigider timp de doua saptamani, spune medicul Teresa Graedon, coautor al cartii "Best Choices From The People's Pharmacy". Inainte de utilizare, uleiul de usturiu se incalzeste usor.

Sursa foto: Wikipedia

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.