Setari Cookie-uri

Omega 3, elixirul sanatatii. Beneficiile acizilor grasi Omega 3

Acizii grasi omega 3 sunt acizi grasi polisaturati ce includ DHA, EPA si ALA, acizi ce sunt vitali pentru a ne pastra sanatatea. Ei se regasesc in peste gras oceanic (somon, ton, macrou, sardine), alge, uleiuri vegetale, unele seminte si nuci.

Acizii grasi omega 3 sunt acizi grasi polisaturati ce includ DHA, EPA si ALA, acizi ce sunt vitali pentru a ne pastra sanatatea. Ei se regasesc in peste gras oceanic (somon, ton, macrou, sardine), alge, uleiuri vegetale, unele seminte si nuci.

Comunicat de presa xingshenzhuang.ro

Acizii grasi omega 3 sunt acizi grasi polisaturati ce includ DHA (acid docosahexanoic), EPA (acid eicosapentanoic) si ALA (acid alfa-linoleic), acizi ce sunt vitali pentru a ne pastra sanatatea. Ei se regasesc in peste gras oceanic (somon, ton, macrou, sardine), alge, uleiuri vegetale, unele seminte si nuci. Desi multe grasimi nu sunt bune pentru corp si pot cauza obezitatea si alte afectiuni, acizii grasi omega3 sunt grasimi bune.

Omega 3, peste, acizi grasi

Ce este omega 3?

Acizii grasi omega3 sunt acizi grasi polisaturati ce includ DHA (acid docosahexanoic), EPA (acid eicosapentanoic) si ALA (acid alfa-linoleic), acizi ce sunt vitali pentru a ne pastra sanatatea. Ei se regasesc in peste gras oceanic (somon, ton, macrou, sardine), alge, uleiuri vegetale, unele seminte si nuci. Desi multe grasimi nu sunt bune pentru corp si pot cauza obezitatea si alte afectiuni, acizii grasi omega3 sunt grasimi bune. Se numesc si acizi grasi esentiali pentru ca ei nu pot fi produsi de corp, asa ca trebuie asimilati prin diete si/sau suplimente. Ei actioneaza ca un diluant al sangelui ajutand in diferite probleme cum ar fi cheagurile de sange ce pot cauza atacuri cerebrale vasculare. De asemenea, sunt cunoscuti pentru scaderea colesterolului si a nivelului trigliceridelor.

Citește și:

In dietele moderne occidentale, consumul de omega 3 este destul de scazut. Acest lucru se datoreaza faptului ca se consuma mai multa mancare procesata decat cea proaspata.

Istoric Omega 3

In anii 70 pescarii foloseau omega3 pentru fata, tinand-o calda in timp ce pescuiau in apele islandeze. Era binecunoscut pentru proprietatea de a tine corpul si fata calde, impiedicand pielea sa crape din cauza frigului.

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.