Setari Cookie-uri

Terapii care te scapa de boli fara medicamente

Stiati ca va puteti reface sanatatea fizica precum si confortul mental fara ajutorul medicamentelor, a investigatiilor medicale complexe sau a vizitelor nesfarsite la medici?

Exista reguli in hidroterapie?

Terapii care te scapa de boli fara medicamente

Pentru a se obtine efectele scontate, exista cateva aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand apelam la terapia pe baza de apa:
  • Nu este indicat sa se faca hidroterapie imediat dupa masa
  • Baile calde sau fierbinti trebuie incheiate cu un dus mai rece


Termoterapie – Cromoterapie – Dus subacval



Hidroterapia nu este o simpla utilizare a apei pentru o relaxare superficiala si de scurta durata a pacientului. Aceasta imbina tehnici si terapii, astfel incat, dupa un numar de 5 - 10 sedinte, starea generala de bine sa fie regasita si mentinuta in organism.


Termoterapia – cum alegem temperatura apei

Terapii care te scapa de boli fara medicamente

In cadrul hidroterapiei, apa fierbinte este folosita pentru a linisti si relaxa corpul, dar si pentru a incetini activitatea organelor interne. Apa rece este folosita pentru a stimula, revigora si creste activitatea interna a corpului.


“In cazul in care experimentati tensiune musculara sau anxietate, apa calda este recomandata sub forma unui dus sau a unei bai. Pentru combaterea senzatiei de oboseala, stres si epuizare este recomandat un dus sau o baie cald, urmata de un dus rece scurt, deoarece in acest fel se stimuleaza procesele metabolice celulare, a explicat Prof. dr. Mihai Berteanu, din cadrul Medicover Victoriei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.