Setari Cookie-uri

Beneficiile uimitoare pentru sanatate cu propolis

Propolisul a declansat o adevarata dezbatere in ultimii ani. Unii oameni sustin ca el face minuni dar altii cred ca e o alta inselatorie a medicinei. Problema este informatia. Propolisul este o substanta cleioasa, puternic aromata, de diferite culori. Are rolul de a apara viata coloniei sub raport fizic, chimic si biologic.

-Propolisul este folosit ca medicatie pentru acnee

-Propolisul este un antibiotic eficient - un studiu efectuat in Australia a aratat ca propolisul multiplica efectul antibioticelor de 100 ori. Acest studiu a deschis drumul altor studii pentru a se verifica probabilitatea de a combina propolisul cu antibiotice. Aceasta va duce in viitorul apropiat la reducerea dozelor de antibiotic folosite pentru tratarea diferitelor afectiuni.

-Propolisul intareste sistemul imunitar - profesorul S. Scheller, seful Institutului de Microbiologie din Polonia a descoperit ca propolisul poate stimula sistemul imunitar. El ajuta la dezvoltarea anticorpilor ce ne fac organismul sa fie rezistent la boli si ne stimuleaza corpul sa elibereze substante ce ne protejeaza de deteriorarea celulara. De asemenea, el a ajuns la concluzia ca propolisul imbunatateste performantele intelectuale si sexuale.

Citește și:

-Propolisul trateaza arsurile

-posibil medicament pentru cancer - un studiu efectuat pe soareci si sobolani a aratat ca propolisul previne cancerul de colon si lupta impotriva cancerului ovarian.

-ajuta in cazul problemelor cu colonul -mai ales boala lui Chron. In iunie 2001, Dr Ralph Golan a publicat un articol in care a specificat ca propolisul a dat rezultate in tratarea colitei ulceroase.
-protejeaza ficatul impotriva alcoolului

Dincolo de beneficiile medicale, proplisul are si beneficii nutritionale. Doctorii si nutritionistii au ajuns la concluzia ca propolisul contine foarte multe proteine, vitamine, minerale si aminoacizi. Propolisul poate fi gasit sub diferite forme, lichid sau pastile, ce pot fi ingerate fara probleme. In tara noastra, propolisul se comercializeaza sub forma bruta, in piete sau in magazinele specializate.

Citește și:

Desi are multe beneficii, este posibil sa apara si reactii alergice la produsele din propolis. De aceea, e important ca inainte de folosinta lui sa afle daca sunt alergici la intepaturile de albine sau la alte produse ale albinelor.

Informatii oferite de xingshenzhuang.ro

Iti recomandam si alte articole despre propolis:

Sanatatea din stup: propolisul

10 Masti naturiste cu propolis care iti intineresc tenul

Beneficiile sanatoase ale propolisului in sezonul rece




Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.