Setari Cookie-uri

10 Plante care scad zaharul in sange

Un nivel mare al glicemiei in sange poate duce la numeroase dezechilibre in organism, dereglari care pot fi cauza aparitiei unor afectiuni precum diabetul zaharat. Raspunsul vine tot din natura: oamenii de stiinta au facut cercetari amanuntite asupra plantelor cu efect hipoglicemic utilizate in popor iar rezultatele sunt impresionante. Iata 10 plante care ajuta la reglarea glicemiei din sange si care tin diabetul sub control.

Papadia

Am descoperit anterior care sunt beneficiile acestei plante minunate de primavara, dar putem sa va reamintim ca ea este foarte buna si la reglarea glicemiei. Ea contine o substanta numita inulina, un fel de zahar care nu stimuleaza secretia de insulina din pancreas. Ea se poate consuma sub forma de salata, cate doua pe zi timp de 3-4 saptamani. De asemenea, si ceaiul de papadie are un efect puternic in scaderea nivelului de glicemie din sange. Se consuma si sub forma de infuzie (cate o cana pe zi, timp de 3-4 saptamani).

Cititi si: Papadia - planta panaceu pentru sanatate

Urzica

Urzica este un puternic detoxifiant dar si o planta foarte buna pentru oamenii care sufera de diabet sau din cauza obezitatii pentru ca una din proprietatile sale este cea de a scadea nivelul glicemiei. Urzica se consuma sub forma de infuzie (doua linguri la 1 l de apa) si se beau cate doua cani pe zi si sub forma de smoothie (se prepara un smoothie din orice plante doriti voi si adaugati si o mana de urzici).

Citește și:

Cititi si: Urzica - 15 beneficii spectaculoase pentru sanatatea noastra

Ceapa

Cine ar fi crezut ca acesta planta pe care noi o folosim in toate mancarurile ar putea ajuta la reglarea glicemiei din sange? Dar este adevarat. Atat proaspata cat si uscata, ceapa contine foarte multe vitamine si minerale care ajuta la reducerea glicemiei din organism. Se poate folosi ceapa proaspata in salate sau se poate bea sub forma de decoct (se lasa la fiert 15 minute), sub forma de suc (maxim 50 ml in fiecare zi, amestecat cu alte sucuri; se administreaza zilnic, dupa masa, timp de 3 saptamani) sau sub forma de decoct (se fierbe o mana de foi de ceapa sau o ceapa taiata intr-o litru de apa, se fierbe si se bea cate un pahar in fiecare dimineata).

Cititi si: Ceapa, 'regina lacrimilor', dar si a unei sanatati de invidiat

Cicoarea

Oamenii de stiinta au descoperit ca tratamentul cu cicoare reduce glicemia si colesterolul persoanelor aflate sub tratament. De asemenea, ea stimuleaza secretia de insulina din celulele pancreatice si reduce producerea glucozei la nivel hepatic. Doctorii o recomanda celor care sufera de diabet. Pentru obtinerea efectelor dorite se recomanda infuzia de cicoare (2 linguri de radacina uscata intr-un litru de apa clocotita; se bea cate o cana dupa fiecare masa, zilnic) sau decoctul de cicoare (intr-un litru de apa se fierbe o mana de cicoare timp de 15 minute, se lasa la racit si se bea inainte de fiecare masa).

Citește și:

Cititi articolul integral "Plante care scad glicemia si tin in frau diabetul" pe Garbo.ro

Garbo.ro iti recomanda mai multe articole pentru tine si sanatatea ta:

Urzica - 15 beneficii spectaculoase pentru sanatatea noastra

Papadia - planta miraculoasa cu puteri tamaduitoare

Spanacul - 9 beneficii uimitoare pentru sanatatea noastra

Sanatate din natura: 11 Beneficii sanatoase ale steviei romanesti

Beneficiile tamaduitoare uimitoare ascunse in sfecla rosie


Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

Sursa foto Front si Main: Flickr.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.