Rosia - Beneficii sanatoase si leac pentru multe boli

Rosia - Beneficii sanatoase si leac pentru multe boli
Kudika
6 Iunie 2012

A venit vara iar alimentul vedeta al acestui sezon este rosia! Da, pe cat de gustoasa este, pe atat de buna este pentru sanatatea noastra!

Stiati ca atunci cand au fost aduse in Europa, oamenii foloseau rosiile pe post de decoratie crezand ca sunt otravitoare? Acest lucru se intampla in secolul al XVII-lea, atunci cand conquistadorii spanioli s-au intors din America de Sud, acolo unde maiasii cultivau si mancau acest fruct carnos si gustos. Italienii numesc rosiile „pomodoro”, adica marul de aur, pentru ca ei credeau initial ca au calitati afrodisiace. Abia din secolul al XIX-lea rosiile au devenit un bun de consum comun in Europa.

Astazi, oamenii de stiinta fac numeroase studii pe rosii pentru ca, pe langa gustul delicios al lor, beneficiile lor asupra sanatatatii sunt inimaginabile.

Ce contin rosiile?

Ca sa intelegem care sunt elementele care fac rosiile niste alimente minune pentru sanatate, trebuie sa stim ca ele contin:

  • Vitamina A
  • Complexul de vitamina B (B1, B2, B5, B6)
  • Vitamina C
  • Vitamina E
  • Vitamina K
  • Potasiu
  • FosforBeneficii rosii: cancer, antibacterian, sistem imunitar, colesterol, boli cardiovasculare
  • Calciu
  • Magneziu
  • Seleniu
  • Licopen
  • Acid folic

Iata cate substante, vitamina si minerale contin rosiile! hai sa descoperim care sunt beneficiile lor:

Beneficiile consumului de rosii

Rosiile previne si ajuta la vindecarea cancerului

Oamenii de stiinta au efectuat niste cercetari in urma carora au descoperit ca barbatii care consuma des rosii, au un risc de a face cancer la prostata cu 40% mai mic. Acest studiu a fost facut pe un esantion de 47.000 de persoane si a durat 10 ani. Pornind de la aceste rezultate, cercetatorii au descoperit ca licopina, pigmentul continut de rosii, previne cancerul ovarian, gastric, de colon, osos, la plamani etc.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: