Setari Cookie-uri

7 Curiozitati pe care nu le stiai despre struguri

Strugurii sunt supranumiti si “boabele sanatatii”, reprezentand o baza alimentara relatata inca din Vechiul Testament (painea si vinul).

Nu aruncati coaja strugurilor

Veti fi poate surprinsi sa afalati ca foarte multe vitamine si cea mai mare cantitate de antioxidanti se afla de fapt in coaja strugurilor. De aceea este recomandat sa spalati bine boabele si sa le consumati cu tot cu coaja, in stare proaspata.

Struguri beneficii - sunt puternic antioxidanti si contin resveratrol

Strugurii – buni pentru slabire

Desi au un continut mai mare de zaharuri de buna calitate decat alte fructe, si strugurii sunt utili in curele de slabire. Chiar exista o cura de slabire cu struguri.

O ceasca de boabe contine aproximativ 100 de calorii, insa contine totodata aproximativ 70% din necesarul zilnic de vitamine de care corpul nostru are nevoie (in special vitamina K si vitamina C).

Stiati ca stafidele se obtin din struguri?

Stafidele sunt de fapt struguri albi confiati. Acestea nu sunt la fel de bogate in antioxidanti ca strugurii negri, dar daca nu aveti struguri proaspeti la indemana puteti consuma o lingurita-doua de stafide pentru un aport important de vitamine.

Citește și:

Struguri beneficii - sunt puternic antioxidanti si contin resveratrol

Nu arucati samburii de struguri

Samburii de struguri sunt bogati in uleiuri vegetale sanatoase, dar si in vitamine in special din complexul B, precum si minerale. Cu siguranta ati auzit si de apreciatul ulei din samburi de struguri.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.