Setari Cookie-uri

Uleiul de argan, secretul unui bronz frumos si sanatos

Uleiul de argan este un ulei cu totul exceptional, folosit de secole de femeile din Maroc.

Datorita proprietatilor sale deosebite, uleiul de argan devine din ce in ce mai popular si in afara granitelor Marocului, fiind un ingredient deosebit de valoros in industria frumusetii. Producatorii romani de cosmetice nu au ramas nici ei indiferenti la efectele benefice ale uleiului de argan: Gerocossen a creat gama pentru protectie solara Sun, cu produse de ingrijire a pielii pe baza de ulei de argan.

Apreciat inca din Antichitate pentru proprietatile sale dermatologice, uleiul de argan si-a dovedit eficienta in tratarea afectiunilor pielii si ale parului.

ulei de argan

De tip oleo-linoleic, uleiul de argan contine acizi grasi nesaturati (Omega 3, Omega 6 si Omega 9), asemenea uleiului de masline. Insa, fata de acesta din urma, uleiul de argan este mai bogat in acid linoleic si in tocoferoli (varietati de vitamina E), substante cu efect antioxidant puternic, care elimina radicalii liberi si neutralizeaza procesul de oxidare celulara. Uleiul de argan contine de pana la 10 ori mai multa vitamina E decat uleiul de masline.

Citește și:

Uleiul de argan regenereaza, hraneste si hidrateaza pielea, reface bariera hidrolipidica, combate imbatranirea cutanata si contribuie la reducerea celulitei.

Numeroase studii stiintifice au demonstrat, de asemenea, actiunea antirid puternica a uleiului de argan. Uleiul de argan este remarcabil si pentru ca ne ajuta sa ne prelungim bronzul, si, in acelasi timp, calmeaza eventualele iritatii dupa expunerea la soare.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.