Setari Cookie-uri

10 Beneficii ale cimbrului - condimentul panaceu de zi cu zi

Cimbrul este o planta aromata folosita cu placere ca si condiment in tot mai multe bucatarii, cucerind prin gustul special pe care il confera preparatelor culinare.

Cimbrul – beneficii pentru sanatate

Iata cele mai importante beneficii ale cimbrului pentru care merita sa il consumati zilnic:

cimbru beneficii

  • Cimbrul are puternice proprietati antiseptice. Uleiul de cimbru este folosit chiar in acest scop;
  • Cimbrul sporeste virilitatea brbatilor;
  • Cimbrul stimuleaza functiile plamanilor si elibereaza caile respiratorii, fiind indicat ca aromaterapie pentru cei suferinzi de boli pulmonare, in raceala sau cei cu rinita, sinuzita sau alte afectiuni ale nasului;
  • Pentru ca este foarte aromat si are proprietati antiseptice, combrul este folosit in numeroase paste de dinti, dar si in apa de gura. Daca alegeti sa consumati cimbru proaspat in salate veti avea mai putine carii si veti fi protejati impotriva aftelor bucale;
  • Cimbrul este si un bun tonic digestiv. Faciliteaza digestia alimentelor grele (iata de ce este indicat sa il folositi in preparatele de carne sau fasole);
  • Cimbrul scade durerile de burta prin ameliorarea crampelor si a colicilor;
  • Tot pentru puternicele sale proprietati antiseptice cimbrul este indicat si in cazul celor cu probleme intestinale, enterocolite (pentru ameliorare dar nu inlocuieste tratamentul), infectii intestinale cronice, diaree;
  • Pentru sinuzita, faceti infuzii cu apa fierbinte in care ati pus cateva crengute de cimbru;
  • Cimbrul este util ca aromaterapie in perioadele de suprasolicitare psihica si tulburari de memorie;Cimbrul este bogat in antioxidanti, protejand impotriva bolilor cardiovasculare si de rinichi;

Cimbrul nu ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie, aducand numai beneficii sanatatii.

Citește și:

Foto: sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.