Comunicate de presa

Acest sistem este format din creier si maduva spinarii (sistemul nervos central), lichidul cefalorahidian, care lubrifiaza creierul si maduva spinarii, a meningelui din jur si oasele coloanei vertebrale si ale craniului.

Conceptul de terapie craniosacrala a fost dezvoltat de un osteopat american, Dr. William Sutherland la inceputul anilor 1900. El a descoperit miscari intrinseci ale oaselor din cap, iar cercetarea sa a dezvaluit diferite ritmuri in organism. Acesta a dedus si, in final, a demonstrat ca aceste deplasari sunt legate in mod inextricabil cu sanatatea mentala si emotionala, si ca restrictia acestora corespunde unei reduceri a capacitatii naturale de auto-vindecare.

Terapia craniosacrala manipuleaza oasele craniului pentru a trata o serie de conditii. Diferite forme de manipulare craniana au fost utilizate pentru a imbunatati functionarea generala a organismului. Aceasta s-a dezvoltat din experienta clinica, ce arata ca sanatatea este ceva activ si nu reprezinta doar absenta bolii. Sanatatea este expresia vietii si e responsabila pentru organizarea milioanelor de lucruri care se petrec in mod constant in corpul nostru.

Intr-o sesiune tipica de terapie craniosacrala se sta de obicei intins pe o canapea de tratament, complet imbracat. Terapeutul va face contact punandu-si mainile usor pe corpul pacientului, observandu-l. Primul lucru pe care pacientul il va observa este un sentiment de relaxare profunda, care va dura, in general, de-a lungul sesiunii. Aceasta degajare de tensiune se extinde de multe ori si in viata de zi cu zi. Uneori beneficiile nu sunt vizibile imediat, dar devin evidente dupa revenirea intr-un mediu familiar.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: