Setari Cookie-uri

7 Tratamente naturiste pentru ficat!

Ficatul este cel mai frecvent afectat de virusurile hepatitice care produc hepatite acute si cornice, afectiuni care pot evolua spre ciroza sau cancer hepatic.

Toate cele trei specii de ghintura sunt un panaceu pentru afectiunile hepatice si biliare. Ghintura stimuleaza secretia biliara, stimuleaza sinteza biliara, este tonic hepatic, reface si protejeaza celulele hepatice.

Printre principii active ai ghinturei responsabile de proprietatile hepato-protectoare se numara alcaloidul gentianina si principiile amare (amarogentina), precum si uleiurile volatile. Acesti compusi se regasesc in partile utilizate ale plantei: rizomii cu radacini.

Ghintura este indicate in hepatite cronice, ciroze, dischinezii biliare, colecistite, ictere, detoxifiere generala a organismului. Se recomanda sub forma de ceai sau tinctura de ghintura/gentiana.

Ceaiul de gentiana se prepara din radacinile macerate inainte in apa timp de opt ore. Se beau 3 cani/zi, inainte de mesele principale. Tinctura de gentiana se administreaza 20 picaturi/zi , cate 10 picaturi diluate intr-un pahar cu apa, inaintea celor doua mese principale.

Citește și:

3 Cure de fructe

Curele de fructe se recomanda pentru refacerea functiilor hepatice si detoxifiere. Sunt indicate zile de fructe, in care nu se consuma niciun alt aliment in afara de fructul respectiv. Pentru afectiunile hepatice sunt recomandate regimuri cu urmatoarele fructe:

  • pepene verde
  • prune
  • visine
  • cirese
  • struguri

4 Suc de legume in afectiunile hepatice

Citeste continuarea articolului

7 Tratamente naturiste pentru ficat

pe

Garbo.ro

va recomandam si:

15 Tratamente naturiste pentru detoxifierea ficatului

Papadia - planta miraculoasa cu puteri tamaduitoare

Un semnal de alarma: In Romania, peste 2 milioane de oameni sufera de hepatita

Hepatita B: Un flagel tacut

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

un articol de Ioana Paunescu

sursa foto:sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.