Setari Cookie-uri

11 lucruri surprinzatoare despre salata verde

Salata verde e un aliment neglijat de catre majoritatea dintre noi. Mancam putina langa masa principala si atat. In plus, acum e considerat o fita sa-ti comanzi doar o salata la restaurant. :)

8. Nivele mici de Acid Oxalic. Acidul Oxalic este un element care se lipeste de calciu, magneziu, sodiu si potasiu in intestine, si impiedica absorbtia acestora. In plus, alipirea de Calciu formeaza pietre la rinichi (in formele anorganice, adica gatite).

9. Salata este un aliment care te hidrateaza. Contine cam 95% apa, pe langa celelalte minunatii.

10. Bogata sursa de Vitamina A si K. La fel ca majoritatea frunzelor verzi comestibile, salata verde este super bogata in Betacaroten, cu aprox. 200% din DZR de Vitamina A si 530% Vitamina K. Nu-ti fa griji, dozele peste 100% din aceste vitamine nu iti dauneaza.

11. Salata verde este bogata in minerale. O salata verde contine 33% din DZR de Cupru, 22% DZR Magneziu, 27% Fosfor, 33% Potasiu, 5% Seleniu si 13% Zinc.

Sper ca vei consuma mai multa salata :).

O varianta minunata in care o poti consuma e smoothie verde. In principiu, amesteci o salata cu fructele care iti plac si cu apa si le pui in blender.

Citește și:

Sursa: www.1001vegetarieni.ro

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.