Setari Cookie-uri

Sfecla rosie - planta minune pentru sanatatea noastra

Sfecla este un depozit nemuritor de vitamine si microelemente care, spre deosebire de restul legumelor, nu se distrug si nu se dezactiveaza in procesul de prelucrare termica. Folosirea ei in alimentatie are, pe langa virtuti culinare, si virtuti medicale de prevenire a bolilor de sange, deoarece intrece toate legumele (in afara de usturoi) prin continutul de fier.

B. Tratamente externe

1) Guturai
Se pun in nas picaturi de suc de sfecla. Pentru cei mai mici, sucul se amesteca cu apa fiarta si racita, ca sa nu-i usture tare.

2) Lichen, eczeme, arsuri
Se aplica terciul din sfecla timp de 4 - 7 zile. Cataplasma se schimba de 5 ori pe zi. Pe arsuri, se pot aplica si frunzele de sfecla strivite in palme.

3) Limfostaza (elefantiazis)
Edemul limfatic al picioarelor necesita un complex intreg de tratamente, printre care si comprese cu celuloza din sfecla ramasa dupa stoarcerea sucului. In acelasi timp, se bea si infuzie din frunze de patlagina. O lingura de frunze se infuzeaza in 250 ml apa fierbinte, pana la racire. Se imparte in 2 doze si se bea dimineata si seara, cu 30 de minute inainte de masa.

4) Mastopatie
Terciul din sfecla tocata, pus intr-un tifon, se aplica pe locul bolnav, zilnic, 40 - 50 de minute. In acelasi timp se beau cate 50 ml de suc, de doua ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa, timp de 25 de zile.

Citește și:

5) Paradontoza
Se rade sfecla pe razatoarea mica. Terciul obtinut se aplica pe gingiile bolnave si se tine 25 - 30 de minute. Imbunatatirea se observa peste 5 - 7 zile, dar tratamentul trebuie repetat cateva saptamani (in functie de vechimea afectiunilor).

Vizionare placuta


Kudika
15 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.