Setari Cookie-uri

Medicina biblica: 10 leacuri exceptionale din vremea lui Iisus

Descopera care sunt cele 10 medicamente-plante folosite in tratarea bolilor trupului in vremea lui Iisus!

Medicamentele si leacurile din perioada in care a trait Iisus s-au aflat cu precadere sub influenta medicinei grecesti, considerata revolutionara si eficienta in acele timpuri. Medicina antica greaca avea in vedere cele patru umori (fluide corporale): sange, bila galbena, bila neagra, iar ulterior aceste concepte medicinale au fost adoptate si de romani in timpul vietii lui Iisus.

Aceste practici nu erau insa singurele forme de medicina comune. Medicamentele populare traditionale, diversele remedii din plante erau un ajutor de nepretuit in tratarea diverselor boli ale trupului. Unele dintre acestea sunt mentionate in Biblie, iar altele au fost descrise in scrierile unor carturari ai vremii. Aulus Cornelius Celsius vorbeste despre ele in in cartea “Despre Medicina”. La fel si Gaius Plinius Secundus (Plinius cel Batran) in “Naturalis Historia”. Desi medicina moderna a evoluat fantastic, anumite practici medicale contemporane isi au radacina in practicile medicinii romano-grecesti.

Citește și:

Intr-un articol publicat pe beliefnet.com, Aron Tabor, doctor in medicina si expert in dieta si nutritie, prezinta cele 10 plante-medicament comune in tratarea bolilor in perioada in care a trait Iisus. Chiar daca erau folosite in vremuri de demult, medicina moderna ne confirma calitatile exceptionale ale acestor plante si beneficiile lor in medicina. Articol aparut in aceasta publicatie isi are ca principal punct de plecare Naturalis Historia a lui Plinius cel batran.

10 leacuri exceptionale din vremea lui Iisus

1. Tamaia = darul magic

Unul din darurile pe care magii le-au adus la nasterea lui Iisus a fost tamaia. Tamaia era utilizata in acele timpuri drept un remediu universal in prevenirea infectiilor si era apreciata pentru capacitatile sale antiseptice, antiinflamatorii si analgezice, precizeaza Aron Tabor pe www.beliefnet.com Istoricul roman si botanistul Pliniu cel Batran recomanda tamaia ca un antidot pentru otravirea cu cucuta. Se credea totodata ca tamaia ar fi eficienta si in problemele digestive si in tratarea racelii, a febrelor, a tusei, dar si pentru regenerarea parului si a pielii si pentru intarirea gingiilor. Pentru a-si astupa si vindeca ranile din scoarta, arborele de Boswellia, originar din Orientul Mijlociu, secreta aceasta rasina speciala.

Citește și:

Esenta de tamaie dispune de o energie yin vindecatoare, ce inlesneste curatarea energetica si spirituala, dar are totodata efecte extraordinare in afectiunile respiratorii si in tratarea bronsitei si a laringitei. In medicina moderna s-au facut unele cercetari ce atesta calitatile exceptionale ale tamaiei. Cercetatorii au facut referire la ea ca un posibil tratament pentru anumite tipuri de cancer, pentru colitele ulcerative, pentru boala Crohn, pentru anxietate sau astm etc.

Foto: snotch - wikipedia

Foto homepage: Sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.