Setari Cookie-uri

Merisorul - Beneficii uimitoare pentru sanatate

Merisoarele sunt fructe ale caror proprietati antiinfectioase si antioxidante remarcabile, au fost utilizate din vechime, pentru tratarea diverselor afectiuni precum infectiile si bolile cardiovasculare.

Merisorul sau afinul rosu este un arbust de 10-40 cm, care creste la altitudini mari, in pajistile si luminisurile din muntii nostri.

Beneficiile merisoarelor

Frunzele de merisor

Frunzele merisorului, mereu verzi, contin taninuri (substante antimicrobiene si antioxidante), flavonoide (antioxidanti), avand o actiune puternic antiinfectioasa.

Merisoarele

Merisoarele se pot pastra intr-un borcan cu apa, la o temperatura de 10-18 grade Celsius sit imp de un an, deoarece contin substante numite benzoati, care sunt “conservanti” naturali.

Merisorul din farmacii

Comprimate cu merisor

Comprimate cu merisor sunt produse si de firme romanesti si contin extract de fructe si frunze de merisor. Acestea si-au dovedit eficienta in tratarea infectiilor renale, intestinale si gastrice.

Tinctura de merisor

1 Infectii urinare

Merisoarele au dovedit proprietati profilactice, dar si vindecatoare in infectiile de tract urinar mai ales cu bacteria E.coli.

Citește și:

Anumite substante naturale din compozitia merisoarelor (proantocianidele) impiedica atasarea bacteriilor responsabile de producerea infectiilor urinare, de peretii vezicii urinare si cei ai tractului urinar.

Merisorul, administrat de 5 ori pe saptamana, vreme de macar 3 luni, duce la o reducere semnificativa a incidentei cistitelor bacteriene.

Pentru optimizarea efectului se recomanda administrarea unui varf de cutit de bicarbonat, pentru alcalinizarea urinei, inainte de a lua comprimatele cu merisor.
Suplimentar, se recomanda si bai de sezut cu frunze de merisor.

2 Helicobacter pylori

Merisorul si sovarvul (oregano) administrate sub forma de comprimate 5 zile inainte, pe tot parcursul si 5 zile dupa tratamentul antibiotic de eradicare a infectiei gastrice cu Helicobacter pylori, asigura o mai buna eficienta a tratamentului si o rata crescuta de vindecare.

Citește și:

Aceasta deoarece, in fructele si frunzele de merisor se afla o adevarata colectie de substante cu efect antibiotic natural.

sursa foto:wikipedia;shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.