Setari Cookie-uri

18 Tratamente naturiste care te scapa de gastrita

Gastrita poate fi ameliorata sau chiar vindecata prin tratamente naturiste si un regim de viata echilibrat.

Gastrita

Gastrita este o inflamatie a mucoasei stomacului cauzata indeosebi de medicamente, consumul de alcool sau de alimente care irita tubul digestiv, de infectia cu Helicobacter pylori, sau de un nivel crescut de stres.

Tratamente naturiste pentru gastrita

1 Lemn-dulce

Se administreaza cate o lingurita de tinctura de radacina de lemn-dulce de patru ori pe zi, diluata intr-o cana cu apa sau se iau cate 6 capsule cu extract de lemn-dulce pe zi, in cure de patru saptamani.
Lemnul dulce are proprietati antiinflamatorii excelente si ajuta la refacerea mucoasei gastrice.

2 Frunze de zmeur

Se administreaza de patru ori pe zi, o lingurita de pulbere obtinuta prin macinarea frunzelor uscate de zmeur. Are efect antiacid, hemostatic si cicatrizant.

3 Obligeana

Pulberea obtinuta din radacina de obligeana se ia pe stomacul gol, o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi. Are efect antibiotic (impotriva Helicobacter pylori) si calmant gastric.

Citește și:

Macerat din obligeana: o lingurita rasa de radacina de obligeana se pune in 250 ml apa, de seara pana dimineata, cand se incalzeste usor, se strecoara si se bea pe stomacul gol.

4 Extract din muguri de smochin

Extractul din muguri de smochin, administrat pe termen lung, este un adevarat elixir pentru tratarea gastritei si a ulcerului. Se administreaza 50 de picaturi, de doua ori pe zi, in cure de cel putin 2 luni.

5 Argila

Argila se administreaza in cure de 40 de zile.
In 100 ml de apa se pune o lingurita de argila, de seara pana dimineata. In primele sapte zile de tratament se bea pe stomacul gol, dimineata, numai apa de argila.

Dupa trecerea acestei perioade, se amesteca dimineata intreg continutul paharului si se bea apa tulbure cu argila. Argila ajunsa in stomac formeaza un gel protector, care calmeaza durerile si cicatrizeaza leziunile de pe peretii gastrici.

Citește și:

6 Carbune vegetal

Carbunele vegetal se gaseste in farmacii sub forma de pulbere sau comprimate. Acesta neutralizeaza aciditatea din stomac si calmeaza durerile care apar in gastrite.

sursa foto:shutterstock;sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
25 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.