Setari Cookie-uri

Capsunile: 10 beneficii uimitoare pentru sanatate si frumusete

Originare din Europa si cultivate inca din secolul al- XV-lea, la curtea regala a Frantei, capsunile erau consemnate pentru proprietatile lor terapeutice, inca din timpul imperiului roman. Aromate si viu colorate, capsunile au proprietati benefice pentru sanatate, de aceea, vara, se recomanda sa se faca cel putin o cura de cateva zile, in care sa fie consumate doar capsuni proaspete.

Capsunile - proprietati nutritive

capsuni beneficii Capsunile se regasesc in topul celor mai bogate fructe in antioxidanti. Valoarea lor nutritionala incontestabila este responsabila de numeroasele efecte benefice pe care consumul de capsuni le are asupra sanatatii.

Sa ne imaginam ca mancam un bol cu 100g de capsuni. In afara gustului savuros, aceasta cantitate mica, ne ofera 98% din necesarul zilnic de vitamina C.
Intr-adevar, capsunile sunt printre cele mai bogate fructe in vitamina C, continand 60mg de vitamina C in 100g de fruct (5-6 capsuni).

De asemenea, capsunile contin antioxidanti puternici in lupta cu radicalii liberi: beta-caroteni, luteina, zeaxanthina, acid elagic, antocianine.

Dintre minerale, capsunile au un continut bogat in calciu, magneziu, potasiu si fier, dar contin si minerale mai rare, de care organismul are nevoie: mangan, zinc, fluor, fosfor, cupru.
In afara de vitamina C, capsunile sunt o sursa bogata de vitamin din complexul B, indeosebi de acid folic si vitamina B6.

Citește și:

Capsunile mai contin vitaminele cu efect antioxidant A si E, precum si vitamina K.
Cititi in continuare beneficiile pentru sanatate pe care ni le aduc capsunile.

Capsunile si dietele de slabit

Capsunile sunt fructe cu un continut redus de calorii, 32kcal/100g fiind ideale in curele de slabit, sau in tratamentul obezitatii. In plus, capsunile contin un procent ridicat de fibre alimentare, care produc satietate si curata tubul digestiv de toxine. Capsunile sunt ideale atunci cand dorim sa “rontaim” ceva intre mese.

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.