Setari Cookie-uri

VISINELE - miracolul Antioxidant si Detoxifiant al verii! 10+ dovezi

Nu numai ca au un indice glicemic mai scazut decat surorile lor ciresele, dar au si un nivel mai mare de vitamina C si antioxidanti. De ce sa nu optam atunci pentru aceste minuni dulci acrisoare, colorate in cel mai frumos rosu burgund pe care l-a pictat natura? De ce sa le ignoram pe nedrept cand ele au atat de mult sa ne ofere?

Nu degeaba in 2011 dr. Oz a numit visinele “antioxidantul suprem”. Visinele contin o serie de antioxidanti ce lupta impotriva procesului de imbatranire, prevenind prin urmare instalarea bolii Alzheimer si a bolilor autoimune. Conform unui studiu publicat in ‘Journal of Nutrition’ in 2002, cercetatorii au descoperit ca plantele care contin cantitatea cea mai mare de antioxidanti sunt cele din familia rozaceelor (Rosaceae), cu fructe precum capsuni, visine, mure, zmeura etc. Ca toate aceste fructe, visinele ofera o cantitate sanatoasa de vitamina C, esentiala pentru a avea un sistem imunitar puternic, ce se poate apara impotriva bolilor.

Foto Sour Cherries Juice_Shutterstock

In plus, conform unor cercetari mai aprofundate, antocianinii care se gasesc in visine si pe care i-am mentionat ulterior pot reduce riscul aparitiei cancerului la colon. Antocianinii favorizeaza o circulatie eficienta a sangelui, dar si optimizarea functiei nervoase, avand in acelasi timp proprietati anticancer. Ceea ce face ca visinele sa-si merita titlul de “marele antioxidant” este si continutul de quercitina, unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Antocianinii (ei sunt cei care dau culoarea de rosu intens a visinelor) si quercitina sunt compusi cu proprietati antiinflamatorii ce pot avea efecte benefice in usurarea simptomelor astmului si a altor afectiuni respiratorii.[...]

More: Visinele - beneficii extraordinare pentru sanatate by Garbo.ro

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.