Setari Cookie-uri

Semintele de chia - un super aliment pentru creier, inima si buna dispozitie

Semintele de chia au de 8 ori mai multi acizi omega 3 decat somonul. Totodata, au de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele.

... si un continut de Acizi Omega 3 de 8 ori mai mare decat al somonului

Sa mai adaugam acestor informatii si faptul ca semintele de chia contin de 5 ori mai multa vitamina C decat portocalele? Ca nu au gluten? Ca nu au colesterol si ca sunt o sursa grozava de proteine, continutul lor de proteine fiind de 20%? Ca sunt bogate in fibre ceea ce le recomanda ca fiind excelente pentru digestie si eficiente in ameliorarea problemelor digestive?

Sa mai spunem ca semintele de chia pot scadea colesterolul rau? Ca au un continut de omega 3 de 8 ori mai mare decat somonul, prin urmare fiind ultrabenefice pentru creier si inima? Ca proteina continuta este una completa, avand toti cei 8 aminoacizi esentiali? Ca semintele de chia sunt bogate in antioxidanti, avand o capacitate CARO (capacitatea de absorbtie a radicalilor de oxigen) de 4 ori mai mare decat a afinelor, cunoscute drept superalimente antioxidante?

Citește și:

planta chia

Foto Newly sprouted chia seeds_Shutterstock

Totodata semintele de chia inmuiata in apa ajuta la curatarea sistemului digestiv prin eliminarea toxinelor din tractul digestiv.[...]

More: Semintele de chia - beneficii sanatoase extraordinare by Garbo.ro

Citeste si:

VISINELE - miracolul Antioxidant si Detoxifiant al verii! 10+ dovezi
Tratament indian pentru un par mai stralucitor si mai puternic
Semintele de chimen - mana cereasca pentru insomniaci

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.