Setari Cookie-uri

Pepenele rosu: 10 beneficii pentru sanatate

Redescopera unul dintre cele mai grozave alimente ale verii: pepenele rosu. Pepenele rosu este apreciat si iubit nu doar pentru gustul sau delicios, dar si pentru proprietatile sale cu adevarat exceptionale.

Specialistii de la whatthafact.com ne propun sa redescoperim unul dintre cele mai grozave alimente ale verii: pepenele rosu. Pepenele rosu este apreciat si iubit nu doar pentru gustul sau delicios, dar si pentru proprietatile sale cu adevarat exceptionale. Iata 10 motive plauzibile ca sa ne indragostim iremediabil de pepenele rosu:

pepene rosu, beneficii pepene rosu

Foto Pepene rosu_Shutterstock

Hidrateaza organismul

Din cauza caldurii excesive si a temperaturilor ridicate care sunt inregistrate pe timp de vara, corpul are tendinta de a se deshidrata. Prin transpiratie, pierdem saruri de potasiu si sodium, insa pepenele rosu, avand 92% apa si o serie de electroliti, rehidrateaza corpul si il remineralizeaza.

Contribuie la mentinerea sanatatii rinichilor

Continutul de apa si de minerale din pepenele rosu are un rol benefic in curatarea rinichilor si in prevenirea urinarii frecvente. Cu un continut semnificativ de potasiu, pepenele rosu elimina toxinele din corp si ajuta la eliminarea calculilor renali, reducand totodata continutul de acid uric din sange.

Citește și:


Ajuta la scaderea in greutate

Pepenele rosu se poate transforma intr-o optiune naturala, sanatoasa si hidratanta atunci cand simti nevoia de a manca ceva dulce. Este delicios, bogat in apa si minerale si are un continut scazut de calorii, circa 80 de calorii la 280 de grame de pepene, ceea ce ajuta la scaderea in greutate. “Este cea mai buna optiune pentru o gustare scazuta in calorii”. In plus, nu contine colesterol.

Contribuie la o buna functionare a sistemului nervos si a creierului

Pepenele rosu contine o cantitate mare de vitamina B6 ce contribuie la o buna functionare a creierului si a sistemului nervos. Deloc intamplator, procentul de apa din pepene este similar procentului de apa din creier. Vitamina B6 intra in compozitia serotoninei (responsabila de starea de bine si fericire) si a neurotransmitatorilor creierului, prin urmare consumarea de pepene rosu poate reduce depresia, stresul si chiar insomniile.

Citește și:

    Vizionare placuta


    Kudika
    16 August 2013
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.