Setari Cookie-uri

Strugurii - beneficii extraordinare pentru sanatate si frumusete

Foarte gustosi, hidratanti si plini de vitamine, strugurii sunt considerati ca fiin alimente complete, adica ar contine putin din aproape tot ce avem nevoie.

Beneficiile strugurilor: efecte anticancerigene

Continand unul dintre cei mai puternici antioxidanti din natura - resveratrolul - strugurii lupta impotriva stresului oxidativ si a radicalilor liberi, care pot ave efecte mutagene asupra ADN-ului celular si care pot sta la baza aparitiei cancereloe.

De asemenea strugurii sunt bogati in vitamina C, dar si alte substante active si enzime, avand efecte protectoare si anticancerigene.

Beneficiile strugurilor: scad colesterolul rau

Strugurii actioneaza rpin accelerarea arderilor grasimilor, dar si prin scaderea colesterolului "rau" din sange, numit si LDL.

struguri beneficii

Aceasta fractiune lipidica are capacitatea de a se depune in vasele de sange, limitand elasticitatea acestora si ducand la aparitia aterosclerozei cu complicatiile sale: hipertensiune arteriala, boala cardiaca, infarct miocardic, accident vascular cerebral etc.

Citește și:

De ce ar trebui sa consumam struguri – beneficii pentru frumusete

Strugurii mentin tineretea

Cu un continut bogat in antioxidanti, vitamine si minerale, dar si in apa, strugurii mentin tineretea pielii si previn apartita ridurilor. Polifenolii, acizii grasi polisaturati si vitamina C sunt principalii factori care pastreaza elasticitatea pielii si previn aparitia ridurilor.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.