Setari Cookie-uri

Kombucha - Bautura Vie, Ceaiul Zeilor sau Ciuperca Nemuririi

Kombucha este considerata un elixir al sanatatii si tineretii, despre acest uimitor remediu natural anticii crezand ca aduce nemurirea.

Despre Ceaiul de Kombucea – licoarea vie a imortalitatii

Kombucea este o ciuperca ce se poate cultiva destul de usor chiar in casa noastra si reprezinta o colonie de 12 specii de microorganisme care traiesc in simbioza, sustinandu-se reciproc. Aceste microorganisme produc unele substante unice in natura, fermentand usor si producand ceea ce numim Ceai de Kombucha. Acest ceai are culoare portocalie, usor tulbure, cu gust placut, asemanator mustului, usor intepator.

Ceaiul de Kombucea se serveste si pe meleagurile noastre in unele restaurante cu specific, dar poate fi obtinut si in gospodarie de catre fiecare dintre noi.

ceai de kombucea: ceaiul ciuperca, cum se prepara ceaiul de Kombucea si beneficiile ceaiului de Kombucea

Cum se prepara Ceaiul de Kombucha?

Microorganismele cresc de obicei in ceai verde sau ceai negru chinezesc. Procesul de fermentare dureaza intre 7 si 9 zile. Bacteriile din culturile de Kombucha sunt probiotice si functioneaza in acelasi fel ca si culturile bacteriilor active din iaurt. Kombucea poate fi cultivata insa si in alte ceaiuri, schimband gustul spre mai dulce, mai aromat, mai intepator ori mai acrisor.

Citește și:

Ingrediente si nu numai, necesare prepararii:
- Cultura de Kombucha, care se gaseste la plafar sau se poate procura prin comanda din magazine online;
- O ceasca de zahar brun (reprezinta hrana pentru Kombucha);
- 3 litri de apa;
- Panza sau filtru;
- 5 lingurite de planta (sau 5 plicuri de ceai chinezesc) – ceai negru sau verde;
- 3 borcane de sticla;
- Elastic de cauciuc;

Cup of tea and teapot on a blurred photo@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.