Setari Cookie-uri

Poate fi Stevia noul zahar al secolului 21?

O noua analiza prezentata la ICN de Dr. Adam Drewnowski, cercetator de seama din Statele Unite, arata ca oamenii care consuma indulcitori hipocalorici, cum ar fi Stevia, au o dieta mai echilibrata.

Avizat de Uniunea Europeana in noiembrie 2011, extractul purificat din frunze de Stevia este primul indulcitor din sursa naturala, fara calorii, disponibil pentru intreaga familie. In 2012, mai mult de 50% dintre alimentele si bauturile cu Stevia au fost lansate in Europa.

Un studiu recent din UK privind comportamentul consumatorilor a aratat ca 43% dintre consumatorii care stiu despre Stevia au o parere pozitiva despre acest indulcitor. (Martie 2013, Sondaj Consumatori, GSI, UK). Consumatorii pot gasi indulcitorul de origine naturala intr-o varietate de alimente si bauturi, cum ar fi sucurile carbogazoase, cele de fructe, apele cu formula imbunatatita, iaurturile, produsele lactate si indulcitorii de masa.
Pana in prezent, 53 de produse cu Stevia au fost lansate in acest an in UK.

Beneficiile Steviei:
• Zero calorii
• Provenit din sursa naturala
• Cultivarea sustine o agricultura durabila
• Index glicemic zero; recomandat persoanelor cu diabet
• Poate fi consumat si de copii
• Protejeaza dintii
• Se poate folosi si la gatit
• Ideal pentru o gama larga de alimente si bauturi

Citește și:

Vezi AICI produse pe baza de stevia

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.