Bucataria romaneasca este laudata in toata lumea pentru preparatele sale traditionale si aromele delicioase folosite. Desi preparate romanesti sunt in marea lor majoritate bogate in grasimi si medicii recomanda a fi consumate cu moderatie, totusi condimentele romanesti sunt adevarate medicamente. Va propunem sa descoperiti proprietatile terapeutice ale celor mai folosite condimente pe meleagurile noastre. Daca vreti sa le pastrati in totalitate proprietatile, va recomandam sa le folositi crude sau deshidratate, iar in mancaruri sa le adaugati spre finalul prepararii pentru a nu le distruge vitaminele.
Hreanul
Hreanul – beneficii si proprietati terapeutice
Hreanul contine vitamine (A, D, C, vitamine din complexul B), minerale si oligoelemente (sodiu, potasiu, fier, magneziu), fibre vegetale, proteine vegetale, antioxidanti si sunstante puternic antiseptice si antiinflamatorii. De aceea hreanul este utilizat in medicina naturista in toate afectiunile respiratorii, in tratarea sinuzitei si a infectiilor digestive, a parazitozelor etc.
Foto: Shutterstock.com