Setari Cookie-uri

Cel mai GUSTOS UNT si beneficiile sale

Obtinut prin presarea boabelor de cacao, pe care aztecii le considerau un dar al zeilor, untul de cacao reprezinta, dupa cum spuneau vechile legende amerindiene, izvorul adevarat al intelepciunii si al cunoasterii, dar in acelasi timp si un izvor de frumusete.

Ii asigura o excelenta aparare impotriva radicalilor liberi. Nu mai putin importanta este bariera de protectie pe care o formeaza si care lasa in acelasi timp pielea sa respire si-i mentine PH-ul optim. In plus, contribuie la o bronzare naturala si uniforma.

Untul de cacao este recomandat pentru toate tipurile de piele, face insa adevarate minuni pentru pielea uscata si ridata, pentru pielea matura sau imbatranita, lipsita de tonicitate, sau in cazul celulitei si a excesului de tesut adipos. Este un excelent mijloc de aparare impotriva factorilor agresivi, externi sau interni, precum poluarea, frigul, vantul, razele UV, fumatul, alcoolul etc.

Masajul si untul de cacao

Conduce la rezultate excelente atunci cand este folosit in drenajul limfatic sau in masajul anticelulitic, dar si in masajul de relaxare si in aromoterapie. Masarea pielii cu unt de cacao ajuta si la ameliorarea stresului si la stimularea sistemului imunitar. Nu mai putin importanta este capacitatea lui de a vindeca diferitele dermatite sau eczeme.

Citește și:

Efectele lui benefice bine cunoscute, modul in care rezolva problemele pielii intr-un timp record au facut de mult din el un remediu popular pentru arsuri, buze uscate, reumatism, intepaturi de insecte sau rani usoare. El ajuta la repararea pielii crapate, estompeaza cicatricele si petele maronii, revitalizeaza pielea in profunzime, redandu-i stralucirea si tineretea, aspectul catifelat si suplu.

Face minuni si in cazul pielii greu incercate din zona calcaielor, coatelor si genunchilor.

Tratament pentru par cu unt de cacao

Nu mai putin important este efectul untului de cacao asupra parului, pe care il hidrateaza, il regenereaza, il revitalizeaza si-i ofera volum, intarind parul subtire, prevenind varfurile despicate si fortificand in egala masura genele si sprancenele.

Parul uscat poate fi tratat prin aplicarea untului de cacao pe toata lungimea firelor de par si lasat sa se refaca timp de doua ore, acoperit cu un prosop incalzit, dupa care poate fi spalat cu un sampon obisnuit.

Citește și:

Efectele untului de cacao pot fi completate prin adaugarea unor uleiuri esentiale sau a untului de Shea, putand fi facut mai mult sau mai putin fluid si cu mirosul dorit.

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.