Setari Cookie-uri

Apa calda cu lamaie - Miracolul din fiecare dimineata! 12 beneficii de top

Beneficiile pe care le are apa calda cu lamaie, consumata dimineata, dupa ce te-ai trezit, sunt fantastice. Apa calda cu lamaie este un remediu miraculos, vechi de cand lumea, cu multiple beneficii asupra sanatatii!

Apa calda cu lamaie este un remediu miraculos, vechi de cand lumea, cunoscut initial ca facand parte dintr-un ritual ayurvedic efectuat dimineata. Chiar daca aparent banal si insignifiant, acest ritual mic te poate ajuta sa iti imbunatatesti sanatatea. Consumarea unui pahar de apa calda cu lamaie ajuta corpul sa se adapteze ritmurilor naturii si sa isi echilibreze dosha-ele.

Beneficiile pe care le are apa calda cu lamaie, consumata dimineata, dupa ce te-ai trezit, sunt fantastice. La un pahar de apa calduta (nu fierbinte) adauga sucul stors de la o jumatate de lamaie. Singurul dezavantaj pe care il putem reprosa acestui remediu este faptul ca, in exces, aciditatea lamailor poate cauza deteriorarea smaltului dintilor. Totodata, nu este recomandat in cazul gastritei sau al ulcerului gastroduodenal.

Apa calda cu lamaie: 12 motive ca sa consumi acest remediu dimineata

apa calda cu lamaie

Citește și:

Foto Apa cu lamaie via Shutterstock

- Apa calda cu lamaie stimuleaza sistemul imunitar, contribuind la functionarea acestuia in parametri normali. Lamaile au un continut ridicat de vitamina C (acid ascorbic), un antioxidant ultracunoscut ce contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos prin participarea la sinteza cartilajelor si a oaselor.

- In acelasi timp, Vitamina C are proprietati antiinflamatorii si ajuta la reducerea stresului si la vindecarea ranilor. Este excelenta impotriva racelii si a gripei. Pe de alta parte, lamaile contin si potasiu ce stimuleaza functiile creierului si influenteaza in bine activitatea nervoasa. Potasiul contribuie si la mentinerea in cote normale a tensiunii arteriale.

- In plus, apa calda cu lamaie este excelenta in a te ajuta sa lupti impotriva infectiilor virale, a tusei si a durerilor de gat. Apa calda cu lamaie este benefica persoanelor cu astm sau alergii, contribuind la alinarea problemelor respiratorii.

Citește și:

- Obiceiul de a bea apa dimineata pe stomacul gol purifica colonul, inlesnind totodata absorbtia nutrientilor.

- Apa calda cu lamaie are rol de detoxifiere si de curatare a ficatului, stimuland enzimele naturale ale ficatului si eliminarea toxinelor.

- Pe de alta parte, apa calda cu lamaie ajuta la curatarea sistemului digestiv favorizand digestia si ajutand ficatul sa secrete bila, un acid mai mult decat necesar in procesul de digestie. Totodata, apa calda stimuleaza tractul gastrointestinal si ajuta la eliminarea toxinelor din tractul intestinal.

- Apa calda cu lamaie actioneaza pentru un diuretic natural.

- Lamaile contribuie la mentinerea unui tract urinar sanatos prin eliminarea toxinelor si prin cresterea ritmului urinarii.

Foto homepage: Apa, lamaie via Shutterstock

Foto main: apa cu lamaie@Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.