Setari Cookie-uri

ANGHINAREA trateaza COLESTEROLUL MARIT

Anghinarea este una dintre cele mai cunoscute plante din regiunea mediteraneana, fiind utilizata nu doar in gastronomie, ci si in scopuri medicinale datorita proprietatilor curative extrem de variate.

Comunicat de presa

Beneficiile nutritionale ale acesteia se mentin atat in stare naturala, cat si in cazul in care planta este gatita la aburi, intrucat isi poate conserva vitaminele si mineralele chiar si la temperaturi ridicate.

Actiunea terapeutica a anghinarei se datoreaza in special continutului ridicat de cinarina, un compus al potasiului cu rol puternic antioxidant, diuretic si de protectie impotriva substantelor nocive din organism. De aceea, specialistii Ropharma recomanda utilizarea anghinarei pentru reducerea colesterolului, in problemele digestive, detoxifierea si asigurarea functionarii corecte a ficatului.

anghinare pentru colesterol

Deoarece exista doua tipuri de colesterol, HDL (colesterolul bun) si LDL (colesterolul rau), este important de stiut ca nivelul ridicat al colesterolului LDL produce ingrosari si chiar blocari ale arterelor, putand fi cauza unui infarct miocardic sau a unui accident vascular cerebral. In shimb, colesterolul benefic HDL contine antioxidanti, proteine si un nivel scazut de lipide, avand efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Astfel, planta de anghinare actioneaza intr-un mod complex asupra organismului, determinand scaderea nivelului de colesterol LDL si simultan stimuland colesterolul HDL datorita continutului bogat in nutrienti si a proprietatilor variate ale acestora.

Citește și:

Anghinarea - beneficiile sale constau in:

  • Imbunatatirea functionarii bilei – Dischinezia biliara sau “ bila lenesa” este cel mai adesea determinata de consumul excesiv de alimente bogate in grasimi sau foarte condimentate, un nivel ridicat de stres sau lipsa activitatilor fizice. Pulpa de anghinare are un continut ridicat de antioxidanti din familia polifenolilor, care au rolul de a stimula procesul de functionare a bilei.
  • Stabilizarea nivelului glicemic - anghinarea asigura aproximativ un sfert din doza zilnica recomandata de fibre ce regleaza indexul glicemic din sange, normalizeaza metabolismul si ajuta la controlarea apetitului.

Foto: anghinare @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.