Setari Cookie-uri

Plina de BACTERII si VIRUSURI: Ceapa din bucatarie te poate IMBOLNAVI

Ceapa ABSOARBE bacteriile si virusurile din atmosfera, dezinfectand aerul, insa devine o adevarata amenintare pentru sanatate daca NU este consumata proaspata!

Sursa: Garbo.ro

Legenda cepei care ne scapa de gripa si raceala

Legenda spune ca, in anul 1919, gripa a ucis 40 de milioane. Un medic vizita familiile mai multor fermieri pentru a-i ajuta sa combata epidemia. Multi dintre fermieri se imbolnavisera si murisera.

"Doctorul a ajuns la casa unui fermier si, spre surprinderea lui, toata lumea era santaoasa. Cand l-a intrebat doctorul pe fermier daca a facut ceva special, sotia acestuia a raspuns ca in fiecare camera (pe vremea aceea casele nu aveau mai mult de doua camere) a pus intr-un vas, cate o ceapa necuratata.

Doctorului nu i-a venit sa creada si a cerut una dintre cepe pentru a o analiza la microscop. Cand a analizat aceasta ceapa, a gasit virusul gripei in ceapa, care in mod evident absorbise virusul, tinandu-l la distanta de membrii familiei".

ceapa, legenda cepei care ne scapa de raceala si gripa

Foto: Shutterstock.com; ceapa

Citește și:

Auzind aceasta legenda care circula peste tot pe internet, multi oameni au procedat la fel si spun ca intr-adevar, din momentul in care au amplasat o ceapa in incaperile lor, nimeni nu s-a mai imbolnavit de gripa sau raceala, sau cei care erau deja bolnavi, s-au vindecat mult mai usor.

Iata cum suna o astfel de relatare, via blogul supravietuitor.wordpress.com

“Eu nu stiam despre povestea cu fermierul... dar stiu ca eu am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit un articol care spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pui unul din capete intr-o furculita si sa pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol… iar apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte.

Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza germenilor… si chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa era un dezastru dar eu deja ma simteam mai bine. Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat ceapa cat si usturoiul distribuite prin camera au salvat pe multi de la ciuma neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice.”

Citește și:

„Acum citeva zile m-am trezit la 3 dimineata cu un copil cu febra si nasuc mucios, rugindu-ma sa-i iau temperatura si sa-i dau "michimente" ca a racit... Dupa ce i-am dat lingurita de siropel panadol, am luat o ceapa, am taiat-o si am asezat-o intr-un bol, exact linga perna copilei... 5 ore mai tirziu, la ora 8 cind ne-am trezit, nu mai avea febra , doar nasuc un pic mucios, iar ceapa arata ingrozitor - galben-verzui si mirosea de ziceai ca a putrezit demult”, scrie alt blog: site-lifecollage.blogspot.ro

Legenda cepei vindecatoare

Deci ceapa este o „vedeta”, in cultura populara crezandu-se ca ea are proprietati antiseptice puternice.
Totusi, cercetand online, aflam ca oamenii de stiinta resping ideea ca cepele ar putea actiona precum niste magneti care ar atrage bacteriile si virusii.

Citește și:

Dr. Joe Schwarcz de la McGill University's de la departamentul pentru stiinte si societate, explica:

Aceasta terminologie – ca cepele sunt un „magnet pentru bacterii”, nu face sens. Nici un aliment nu atrage bacteriile, desi desigur, sunt anumite alimente care, odata infectate, asigura un mediu mai bun pentru multiplicarea bacteriilor.

Foto homepage: Shutterstock.com; ceapa

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.